Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Κλέαρχο Τσαουσίδη

Τον δημοσιογράφο Κλέαρχο Τσαουσίδη «αποχαιρετά» ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο, την κόρη και όλη την οικογένεια του.

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης, «με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών εντάχθηκε και συμμετείχε στην αντίσταση μέσα από τις γραμμές της Σπουδαστικής Λαϊκής Πάλης και του Ρήγα Φεραίου. Το Νοέμβριο του 1973 πρωταγωνίστησε στην κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Κατάληψης. Εξαιτίας της αντιδικτατορικής του πλαής συνελήφθη επανειλημμένα και κακοποιήθηκε από την ασφάλεια», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Μετά την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας πρωτοστάτησε στον αγώνα για αποχουντοποίηση στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Πολιτικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού, την ΕΑΡ, το Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο συμμετείχε ενεργά μέχρι το τέλος της ζωής του. Ήταν μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974».

Στο «βαθύ αποτύπωμά του στην πόλη και στη δημοσιογραφία με την πορεία του, με τον λόγο του και τις πράξεις του», αλλά και στους αγώνες και την αντιδικτατορική του δράση αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, έναν υπέροχο άνθρωπο, εξαίρετο δημοσιογράφο, μαχητή της Αριστεράς που πάλεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του για τη δημοκρατία και την πρόοδο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.