Ο ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει πολιτικά την κυβέρνηση στο θέμα των παρακολουθήσεων κινητών συσκευών

Να στριμώξει ή έστω να εκθέσει πολιτικά την κυβέρνηση στο θέμα των παρακολουθήσεων κινητών συσκευών επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτοντας τροπολογία που προβλέπει την αποκατάσταση της αρμοδιότητας της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώνει τους πολίτες όταν το αιτούνται για το εάν έχουν παρακολουθηθεί.

Σημειωτέον πως με τροπολογία που είχε ψηφίσει την άνοιξη του 2021 η κυβέρνηση της ΝΔ αφαιρούνταν από την Αρχή η υποχρέωση να ενημερώνει τους πολίτες που προσέφευγαν σε αυτήν αιτούμενοι να πληροφορηθούν εάν είχαν παρακολουθηθεί. Αυτό έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει στην ΑΔΑΕ ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης !

Το θέμα παίρνει εκρηκτικές πολιτικές διαστάσεις με αφορμή την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και μάλιστα αύριο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών στη Βουλή η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να συζητηθεί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα παρόντος και του επικεφαλής της ΕΥΠ. Τη συνεδρίαση είχε αιτηθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σήμερα η κυβέρνηση διέρρευσε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες.

“Η τροπολογία αυτή αποτελεί μία ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποδείξει αν έχει να αποκρύψει κάτι ή όχι” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατά την τοποθέτησή του.

Επίσης, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έρθει απολογούμενη στη Βουλή για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών. “Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να καταργηθεί η διάταξη που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την παρακολούθηση που έχουν υποστεί” ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος

-Ad-