Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στη Λέσβο

Να απαντήσει αν ο δράστης του ξυλοδαρμού της νεαρής γυναίκας στη Λέσβο «ήταν και παραμένει μέλος της και αν καταδικάζει παρόμοιες ρατσιστικές και αυταρχικές πρακτικές ή συνεχίζει να τους δίνει κάλυψη», καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «εχθές το βράδυ επιβεβαιώθηκε από σχετική ιατροδικαστική εξέταση ο άγριος ξυλοδαρμός νεαρής γυναίκας από γνωστό επαγγελματία της πόλης της Μυτιλήνης, εκλεγμένο μέλος της κοινότητας Μυτιλήνης με τους Ελεύθερους Πολίτες και αναφερόμενο από τον ίδιο ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας». «Ο δράστης έχει παλαιότερα παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το πογκρόμ εναντίον προσφύγων στη πλατεία Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018, και όπως φαίνεται συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος, καθώς έπειτα από 2,5 χρόνια η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει απονεμηθεί δικαιοσύνη», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «με τον χθεσινό ξυλοδαρμό της νεαρής γυναίκας από τη Μυτιλήνη αποδεικνύεται από ένα ακόμα περιστατικό ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως με τα φαινόμενα χρυσαυγιτισμού δεν έχουμε τελειώσει ακόμα». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ «να απαντήσει αν ο συγκεκριμένος δράστης ήταν και παραμένει μέλος της και αν καταδικάζει παρόμοιες ρατσιστικές και αυταρχικές πρακτικές ή συνεχίζει να τους δίνει κάλυψη».

-Ad-