Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς στα νοσοκομεία: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

Τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι δεν αποτελούν «κομματικές επιλογές» οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, μετά και την παραδοχή του για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά» σημειώνει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. «Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να επικαλεστεί και τις δήθεν επιθυμίες των πολιτών για το χώρο της υγείας».

Συνεχίζοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Αναρωτιέται κανείς, αυτό έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι θέλουν οι πολίτες; Συνταξιούχους με κομματικό στρατό, τον οποίον θέτουν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη στον προεκλογικό του αγώνα; Διοικητές νοσοκομείων που εξισώνουν τους πρόσφυγες με εισβολείς; Στελέχη που ως μοναδικό προσόν έχουν ότι είναι γραμματείς της τοπικής ΝΟΔΕ;

Η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών».

Τέλος, η ανακοίνωση του Γ.Τ. αναφέρεται σε δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος «το παραδέχθηκε», καθώς ερωτηθείς για τους «ημέτερους» της ΝΔ είπε με αφοπλιστική κυνικότητα: «ποιους να βάζαμε; τους ξένους;».

«Η ΝΔ πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και το πλιάτσικο στο Δημόσιο», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ad-