Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων και αποχωρεί

Ο Γιάννης Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει καν στην ψηφοφορία για την τροπολογία που θεσπίζει το ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των επιτροπών λοιμωξιολόγων δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης μιλωντας στην Βουλή.

Τόνισε ότι «πρέπει να επιστρέψει ο υπουργός υγείας στο κοινοβούλιο και να ανακοινώσει την απόσυρσή της». Επισήμανε πως με την ρύθμιση αυτή «δεν αφήνετε τίποτε όρθιο. Βάζετε ταφόπλακα στην εμπιστοσύνη των πολιτών στην επιστημονική κοινότητα». Έτσι – είπε – «δεν πρόκειται να συμμετέχουμε καν στην ψηφοφορία. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή την ενοχική τροπολογία».

Ειδικά για την διάταξη που προβλέπει ότι οι τα μέλη των επιτροπών δεν μπορούν καν να εξεταστούν είπε πως «έχει η κυβέρνηση παίξει με την ζωή εκατομμυρίων θα κληθεί κάποιος να δώσει λόγο γι αυτό και δεν θα μπορούν οι επιστήμονες να δώσουν γνώμη;». Αναρωτήθηκε μάλιστα αν «ζήτησαν οι επιστήμονες κάτι τέτοιο; Θέλουν από κάτι να προστατευθούν; Τι είναι αυτό το οποίο τους φοβίζει; Σας ζήτησαν τέτοια κρυπτο-αμνήστευση». Θύμιζε επίσης πως αυτή «η ρύθμιση καταλαμβάνει και κυβερνητικά στελέχη».

-Ad-