Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στους δρόμους για την απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στο «νομοσχέδιο-ολετήρα»

Με τα ρεπό οι εργαζόμενοι ρωτούν εάν θα πληρώνουν τα σούπερ μάρκετ ή τα φροντιστήρια των παιδιών τους φωνάζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντικρούοντας τα επιχειρήματα Χατζηδάκη πως το δεκάωρο εργασίας που καθιερώνει το εργατικό νομοσχέδιο λειτουργεί προς όφελός τους.

Η Κουμουνδούρου κατεβαίνει αύριο (Πέμπτη πρωί) στους δρόμους για να συμμετάσχει μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων απέναντι στο νομοσχέδιο-ολετήρα, όπως χαρακτηρίζεται- του υπουργείου Εργασίας που κατεδαφίζει μέσα σε λίγα άρθρα του κεκτημένα δεκαετιών για τα οποία δόθηκαν σκληροί αγώνες.

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην αυριανή συγκέντρωση και ακολούθως πορεία θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει μιλήσει για την “μάχη των μαχών” διαβεβαιώνοντας πως όταν μία προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία θα καταργήσει άμεσα τον “νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη”.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως βελτίωσης. “Είναι απαράδεκτο” είπε στην παρέμβασή της στη Βουλή η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καλώντας έστω και τώρα την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας καυστικά τον τρόπο με τον οποίο ο Κωστής Χατζηδάκης “πουλάει” το νέο εργασιακό επισημαίνει: Ο κ. Χατζηδάκης το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μία νέα πόρτα στην καριέρα του αυτήν του τηλεπωλητή. Σημειώνει πως ο υπουργός εμφανίζεται παντού χωρίς αντίλογο για να “πουλήσει” τα δεκάωρα εργασίας με το επιχείρημα ότι έτσι ένας εργαζόμενος γονιός θα έχει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του. Και διερωτάται: Αλήθεια κύριε Χατζηδάκη η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μία σειρά από κλάδους θα φέρει περισσότερο χρόνο στους εργαζόμενους; Ή μήπως περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα φέρει η νομοθέτηση για πρώτη φορά του σπαστού ωραρίου στην μερική απασχόληση;