Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την προσοχή του στον χώρο της εστίασης

Κοντά στον κόσμο της εστίασης επιδιώκει να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαβλέποντας την οργή των καταστηματαρχών απέναντι στην κυβέρνηση μετά και την προτροπή Γεωργιάδη να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στον ίδιο και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου όπως έχουν προειδοποιήσει ότι θα πράξουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει το πρωί τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΕ επιδιώκοντας να συζητήσει για μία ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες για το αδιέξοδο το οποίο αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης, κάτι που η Κουμουνδούρου αποδίδει με ανακοίνωσή της και στην ανεπαρκή στήριξη της πολιτείας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει πως δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση και αντιμέτωποι όχι μόνο με την απειλή λουκέτων αλλά και με αδυναμία επιβίωσης και εγκαλεί τον κ Γεωργιάδη θυμίζοντας ότι εν μέσω πανδημίας αναρωτιόταν “τί θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά” και επίσης “τί να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα”. Μάλιστα για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας καυστικά πως ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων αλλά είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν κρύβει την ανησυχία του για το μέλλον εργαζομένων, καταστηματαρχών και επιχειρηματιών και στρέφει την προσοχή του και στον χώρο της εστίασης διαπιστώνοντας ότι χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου απειλούνται με λουκέτο.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί συνολικά την κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα στην αγορά κυρίως γιατί δεν συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα ουσιαστικής στήριξης των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των νοικοκυριών που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της και ότι εν’ όψει ενός πιθανού τρίτου κύματος επιμένει να μην ενισχύει το ΕΣΥ και να μην λαμβάνει πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση της προσφοράς των εμβολίων. Επίσης, αναφέρουν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο παραδέχτηκε ότι το άνοιξε-κλείσε της αγοράς αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει πρωτοφανείς δυνατότητες για να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα. Επικαλείται δε, την ανακοίνωση της Κομισιόν για επέκταση όλων των προγραμμάτων στήριξης και τη δυνατότητα μετατροπής των δανείων σε απευθείας επιχορηγήσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως έπρεπε να φτάσουμε τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου για να ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών που θα καλύπτει γενναία τα έξοδα των σφόδρα πληττόμενων επιχειρήσεων

-Ad-