Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για το «χέρι» της κυβέρνησης στο μαξιλάρι ασφαλείας

Λογαριασμό από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το «χέρι» στο μαξιλάρι ασφαλείας θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια αμέσως μετά το Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει αίτημα στη Βουλή για πραγματοποίηση προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ώστε να υπάρξει διαφάνεια για τον λόγο και για τον σκοπό για τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε το σπάσιμο του κουμπαρά..

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει προεκλογικό το διάγγελμα του πρωθυπουργού και υποθέτει πως είτε βρίσκεται σε «ροζ συννεφάκι» και δεν καταλαβαίνει τί έρχεται, είτε επειδή καταλαβαίνει τί έρχεται στην οικονομία «θέλει να δραπετεύσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας αξιώνει να παρουσιαστούν με διαφάνεια όλα τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά της χώρας κι εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση γιατί με βάση τις πληροφορίες απέκρυψαν ότι γίνεται ήδη από τον Απρίλιο χρήση του «μαξιλαριού ασφαλείας» .

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», «δεν έχει το δικαίωμα ο πρωθυπουργός να σφυράει κλέφτικα, να αγνοεί τις παρεμβάσεις μας και επίσης δεν έχει το δικαίωμα γι’ αυτά τα χρήματα που προέρχονται από το μαξιλάρι να μην δίνει λογαριασμό για το πώς τα χρησιμοποιηθεί και για ποιον λόγο τα χρησιμοποιεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για πλειοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε αξιοποίησή του μαξιλαριού, μέσω της παρουσίασης του προγράμματός του για την οικονομία, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Για ποιο μαξιλάρι μάς λένε; Αυτό που λέγανε ως τις εκλογές ότι είναι αχρείαστο, ότι δεν υπήρχε καν; Ότι ήταν μεγαλύτερη γκάφα της οικονομική επιστήμης όπως έλεγε ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή ή όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός απάντησε για το οικονομικό μας πρόγραμμα ότι κάνουμε πλειοδοσία» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κινείται με την λογική «βλέποντας και κάνοντας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απορία του γιατί δεν υιοθετεί η κυβέρνηση τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι τα σενάρια για προβλέψεις ΔΝΤ για ύφεση 10% μπορεί να είναι τα πιο θετικά από αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θεωρεί αδιανόητο κάτι τέτοιο. «Το διάγγελμά του προχθές ήταν πράγματι προεκλογικό. Μίλησε ως πολιτευτής που δίνει υποσχέσεις και που ουσιαστικά διαμορφώνει κλίμα προεκλογικού λόγου που δεν ταιριάζει στην περίσταση. Η στάση του δεν ήταν στάση ευθύνης αλλά αυταρέσκειας και αλαζονίας, μία στάση επιδίωξης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων» σχολίασε.

Πρόσθεσε επίσης με νόημα πως εάν έχει τέτοιο στόχο δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.» Ή δεν έχει πάρει χαμπάρι αυτό που έρχεται και βρίσκεται σε ροζ συννεφάκι ή ακριβώς επειδή έχει πάρει χαμπάρι αυτό που έρχεται σκοπεύει να δραπετεύσει».