Ο Θ. Βενιάμης ενώνει τη ναυτιλία στη μάχη κατά του κορονοϊου

Άμεσα και αποτελεσματικά ανταποκρίθηκαν τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας στο κάλεσμα του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, παρέχοντας ιατρικό εξοπλισμό για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σε μια δύσκολο περίοδο, κατά την οποία η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία του φονικού ιού.

Ειδικότερα, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω του συλλογικού της φορέα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», και με την ανταπόκριση των μελών της ναυτιλιακής οικογένειας έχει προσφέρει για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 100 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων και 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ καθώς και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμων, ενώ το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε σε πέντε ημέρες ξεπέρασε τα 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα σημαντική είναι η ενίσχυση προς την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, μέσω προσφοράς διαφόρων τύπων οχημάτων και επισκευής του μεγαλύτερου σκάφους του Λιμενικού «ΓΑΥΔΟΣ», για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο, καθώς και με αναλώσιμα είδη ατομικής προστασίας για την προφύλαξή τους από το κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης ευχαρίστησε ονομαστικά την κάθε οικογένεια:

«Περισσότερα από 120 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μας. Όλες οι προσφορές ανεξαρτήτου ύψους είναι αξιέπαινες και πολύτιμες και θα βοηθήσουν να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μας που υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή. Ενδεικτικά αναφέρονται οι προσφορές των κ.κ. (αλφαβητικά):

Γεώργιου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Τζίνης Ανδριανοπούλου, Οικογένειας Βαρδινογιάννη, Σταμάτη Βελλή, Οικογένειας Βενιάμη, Γεώργιου Γιουρούκου, Οικογένειας Αλέκου Γουλανδρή, Επαμεινώνδα Γ. Ε. Εμπειρίκου, Οικογένειας Άγγελου Ευσταθίου, Ιωάννη Κοιλάκου, Ιωάννη Κουμάνταρου, Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Οικογένειας Νικόλα Λαιμού, Αθανάσιου Λασκαρίδη, Μιχαήλ Κ. Λεμού, Οικογένειας Γεωργίου Σ. Λιβανού, Οικογένειας Αθανάσιου Μαρτίνου, Οικογένειας Ανδρέα Μαρτίνου, Οικογένειας Κωνσταντίνου Μαρτίνου, Οικογένειας Μάρκου Νομικού, Γεώργιου Οικονόμου, Οικογένειας Συμεών Παληού, Κωνσταντίνου Περατικού, Σπυρίδωνα Λ. Πολέμη, Δημήτριου Προκοπίου, Αγγελικής Φράγκου, Οικογένειας Φωστηρόπουλου, Μιχαήλ και Ιωάννη Χανδρή, Πόλυ και Νίκου Β. Χατζηωάννου καθώς και των εταιρειών EURONAV SHIPMANAGEMENT (HELLAS) LTD. και HELLENIC WAR RISKS. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε σε πέντε ημέρες ξεπέρασε τα 10.000.000 ευρώ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…».

«Έχει βάλει τη σφραγίδα του στη ναυτιλία»

Το σύνολο του ναυτιλιακού κόσμου -και όχι μόνο- συμφωνεί ότι η θητεία Βενιάμη, ο οποίος κρατά τα ηνία της Ενωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών την τελευταία δεκαετία, έχει βάλει τη σφραγίδα της στην ελληνική ναυτιλία. Άνθρωποι που παρακολουθούν τον κλάδο από κοντά τόνιζαν στο newsique ότι «επί Βενιάμη, η ναυτιλία κέρδισε πίσω την εν πολλοίς χαμένη -όλο το προηγούμενο διάστημα- αίγλη της, αφού ο ίδιος ενέπνευσε με την ακούραστη δράση του τον εφοπλιστικό κόσμο, που -στο πρόσωπο του προέδρου- κατάφερε να παραμερίσει εσωτερικές έριδες οι οποίες συχνά ταλαιπωρούσαν τον κλάδο στο παρελθόν, αναπτύσσοντας πρωτόγνωρη κοινωνική δραστηριότητα (με σημαντικές δωρεές στο λιμενικό, την Παιδεία, αλλά και μεγάλη -όσο και χαμηλών τόνων- φιλανθρωπική δράση). Ολα αυτά την ώρα που -και στο επίπεδο των διεθνών φόρα- η εκπροσώπηση της ελληνικής ναυτιλίας επιτύγχανε σημαντικές νίκες, με αποτέλεσμα να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία σε όλες τις παγκόσμιες κατατάξεις».