Ο Τόμπρας καταγγέλλει … Καλογρίτσα: «Μην τον πιστεύετε – Επικίνδυνος άνθρωπος»

Τα πάνω-κάτω έχουν έρθει στην Προανακριτική κατά του Νίκου Παππά.

Και αυτό διότι με τα όσα είπαν οι πρώτοι μάρτυρες έχει πλέον δεχθεί ισχυρότατα πλήγματα, προτού καν καταθέσει, η αξιοπιστία των όσων ισχυρίζεται ο βασικός μάρτυρας και πρωταγωνιστής της υπόθεσης Χρ. Καλογρίτσας.

Κι ενώ χθές ο μάρτυρας Χρ . Νικολάου επιβεβαίωσε μετά από ερώτηση της Θεοδώρας Τζάκρη ότι σε συνάντηση της 4ης-7-2017 του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Σάμερ Χούρυ στην οποία ήταν και ο ίδιος παρών, ο Σάμερ Χούρυ ζήτησε πίσω τα 3εκ από τον Καλογρίτσα και συζητήθηκε ο τρόπος της επιστροφής του ποσού, έξαλλος… είναι ο πρώτος μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας, που μάλιστα είχε προσκομίσει το ιδιωτικό συμφωνητικό Χούρι-Καλογρίτσα στην επιτροπή, με… τον εργολάβο Χρ. Καλογρίτσα.

Ο λόγος, όσα έλεγε, όπως δηλώνει, ο Χρ. Καλογρίτσας προσπαθώντας να πουλήσει – κατά το κοινώς λεγόμενο – ότι ήταν ειδικός στα κανάλια και κυρίως όσα φέρεται να του είχε πει για δήθεν συμμετοχή του μαζί με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα στον ΑΝΤ1, κατά την ίδρυσή του το 1989.

Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκειά της κατάθεσής του, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο κ. Τόμπρας ανέφερε:

«Τι σχέση μπορεί να είχε ο Καλογρίτσας με τον Στουρνάρα; Θα σας θυμίσω, λοιπόν, κύριε Καραθανασόπουλε γιατί εσείς πρέπει να το θυμάστε, πως όταν φτιάχτηκε ο ΑΝΤ1 το 1989, το κανάλι ποιοι ήταν οι τέσσερις μέτοχοι του ΑΝΤ1 από 25% ο καθένας; Το ξέρετε;

Σας λέω λοιπόν τα ονόματα. Κυριακού, Βουδούρης, Καλογρίτσας, Στουρνάρας. Τέσσερα επί 25% κάνει 100%. Όπως καταλαβαίνετε και τα κανάλια τότε με μπροστινούς γίνονταν. Καταλάβατε τι σας λέω; Γιατί και τότε έπρεπε οι μετοχές να είναι σπασμένες και τα κανάλια ήταν σπασμένα στα τέσσερα και οι μέτοχοι ήταν τέσσερις!»

Αυτά είπε ο μάρτυρας προκαλώντας προφανώς απορίες και στους βουλευτές και σε δημοσιογράφους. Μάλιστα μια μικρή ματιά στο μετοχολόγιο του ΑΝΤ1 την Πρωτοχρονιά του 1990 που βγήκε στο «αέρα», φανερώνει ότι μέτοχοι με 25% ήταν οι Μίνωας Κυριακού, ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου, Αρης Βουδούρης, ο εκδότης της «Πρώτης», Χρήστος Καλογρίτσας και ο εκδότης του περιοδικού «ΤΗΛΕΡΑΜΑ»… Γιάννης Πουρνάρας

Όχι Στουρνάρας που κατέθεσε αρχικά μέσα ο Κυρ. Τόμπρας αλλά Πουρνάρας ο οποίος ήταν ιστορικός εκδότης ο οποίος έκανε πολύ σημαντική δουλειά, εμπλέκεται με την έκδοση της «Μπριτάνικα» και πέθανε το 1998.

Ύστερα από αυτό , ο Κυριάκος Τόμπρας δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έπεσε θύμα της μανίας του Χρ. Καλογρίτσα την επίμαχη περίοδο που γινόντουσαν οι συζητήσεις για τις άδειες, να κοκορεύεται ότι ήξερε από κανάλια αλλά και ότι διατηρούσε επαφές με ισχυρά πρόσωπα σε όλους τους χώρους. Κάπως έτσι, ανέφερε και το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα και μάλιστα σε παρέα 7-8 ανθρώπων, φέρεται να εξηγεί ο Κυριάκος Τόμπρας που σύμφωνα με πληροφορίες λέει οτι αυτό τον καθιστά “επικίνδυνο” γιατί παγιδεύει τον κόσμο.

Μάλιστα ο Κυριάκος Τόμπρας απέστειλε στο The FaQ σχετικά με την πλάνη του με το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα.

Η δήλωση του Κυριάκου Τόμπρα:

” ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Όταν ένας άνθρωπος 72 ετών, με «σώας τας φρένας», σε ανύποπτο χρόνο, καμαρώνοντας δημόσια για την ιστορία του στον χώρο των MME, αφηγείται το βιογραφικό του, στο οποίο, μεταξύ άλλων, τοποθετεί σε περίοπτη θέση την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό εγχείρημα του ΑΝΤ1, όπου, κατά δήλωσή του και, μάλιστα, με τον πανηγυρικότερο τρόπο, ισχυρίζεται ότι συμμετείχε κατά 25%, μαζί με τον «σημερινό διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα» και τους λοιπούς μετόχους του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, το μόνο που δεν μπορούν – κακώς, πολύ κακώς – να υποθέσουν οι καλόπιστοι τότε συνομιλητές του, είναι ότι μπορεί να έχει το θράσος να εκστομίζει ένα τόσο χοντροκομμένο ψέμα. Μετά και από αυτό, την επόμενη φορά που θα μου απευθυνθεί ο Χρήστος Καλογρίτσας, θα του ζητήσω το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, για να εξακριβώσω, ιδίοις όμμασι, αν αφηγείται την αλήθεια τουλάχιστον ως προς το όνομά του. Αγνοώ ακόμη την όποια τυχόν σκοπιμότητα του να εμπλέξει το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα στην προσωπική του μιντιακή ιστορία και τα κίνητρα που μπορεί να τον οδήγησαν να κάνει κοινωνούς ενός τόσο κατάφωρου ψεύδους, τόσους πολλούς ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, ζητώ δημόσια συγνώμη από τον Γιάννη Στουρνάρα που, έστω και άθελά μου, τον ενέπλεξα στην πρωτοφανή αυτή αθλιότητα του Χρήστου Καλογρίτσα. “

Πηγή: The FaQ