Ο Τραμπ περιγράφει τη στιγμή της δολοφονίας Σουλεϊμανί: Ηχητικό που σοκάρει

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συγκέντρωση στη Φλόριντα, περιέγραψε τα κρίσιμα λεπτά που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα που επικαλείται το CNN, o Τραμπ είπε ότι η εντολή για την επιχείρηση εκτέλεσης του Ιρανού στρατηγού με drone δόθηκε, καθώς ο Σουλεϊμανί «έλεγε άσχημα πράγματα για την χώρα μας».

«Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην ομιλία του.

Κατά την επίσημη εκδοχή του Λευκού Οίκου ο Σουλεϊμανί αποτελούσε «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ με τον Τραμπ στο ηχητικό που επικαλείται το CNN να ακούγεται να λέει ότι ο Ιρανός στρατηγός ήταν «γνωστός τρομοκράτης» που «βρισκόταν στη λίστα μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε, επίσης, στους παριστάμενους το πώς τον ενημέρωναν οι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την επιχείρηση με στόχο τον Σουλεϊμανί. Μαζί του, βρισκόταν και ο Αμπου Μαχντί αλ Μουχαντίς, ηγέτης της Χεζμπολάχ, την οποία οι Αμερικανοί είχαν κατηγορήσει για την πυραυλική επίθεση από την οποία σκοτώθηκε Αμερικανός εργολάβος τον περασμένο Δεκέμβριο, υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

«Είναι μαζί. Κύριε έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, Κύριε έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, οχτώ…» περιέγραψε ο Τραμπ.

«Και ξαφνικά μια έκρηξη. “Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση”. Κι εγώ ρώτησα “πού είναι αυτός ο τύπος;”. Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι’ αυτόν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, o Τραμπ είπε για τον δεύτερο νεκρό από την επίθεση ότι «πετύχαμε δύο στην τιμή του ενός».

Να σημειωθεί τέλος πως στην εκδήλωση αυτή στη Φλόριντα συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε αριθμούς
4 Μαρτίου, 2025
Τζέι Ντι Βανς: «Τα έβαλε» με τη Βρετανία για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία
4 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι και ένας 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών
4 Μαρτίου, 2025
Ελεύθεροι οι συλληφθέντες των ελέγχων πριν από τη συγκέντρωση για τα Τέμπη
4 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας για τα Τέμπη: «Δεν σας στρίμωξε το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτός ο περήφανος λαός και τα παιδιά του»
4 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο στην Ηλιούπολη: Τζιπ αναποδογύρισε μετά από σύγκρουση
4 Μαρτίου, 2025
Καραθανασόπουλος: Προανακριτική μόνο για παράβαση καθήκοντος και μόνο για τον κ. Τριαντόπουλο;
4 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν καπνογόνα μέσα στο κοινοβούλιο
4 Μαρτίου, 2025
Έρχονται νέες επιδοτήσεις για ταμειακές μηχανές, POS και IRIS
4 Μαρτίου, 2025
Φορολογικές δηλώσεις: Εμπρόθεσμα τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ – Στις 17 Μαρτίου η έναρξη της διαδικασίας
4 Μαρτίου, 2025