ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για συνολικά 1.100 ανέργους – Ποιους αφορά

Ξεκίνησαν την Τετάρτη (17/06) οι αιτήσεις για το νέο «πρόγραμμα προεργασίας για 1.100 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας, μέσω της επιδότησης της εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες και αφορά 1.100 εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 7.150.000 ευρώ.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

  • Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5
  • Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8
  • Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr).

«Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η Δυτική Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Η ανάσχεση και καταπολέμηση της ανεργίας απαιτεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και αυτή είναι η προτεραιότητα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, που ξεκινάει σήμερα, θα δώσει την ευκαιρία σε 1.100 νέους της περιφέρειας να αποκτήσουν ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια, που συναντούν, είναι η έλλειψη προϋπηρεσίας. Μέσω της αναβάθμισης των προσόντων τους, ενισχύουμε την προσπάθεια που κάνουν να προετοιμαστούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, που είναι και ο απώτερος στόχος των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του Οργανισμού», δήλωσε σχετικά ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γνωστή ηθοποιός στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ: Τεχνητή Νοημοσύνη εντόπισε φορολογικές αποκλίσεις
25 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δήμητρα Ζωή
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για βαριά σωματική βλάβη στους τρεις 17χρονους για τον ξυλοδαρμό συνομήλικου τους στην αυλή σχολείου
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Συνελήφθη 33χρονος που φέρεται να εξέδιδε την σύντροφό του παρά την θέληση της
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Τρόμος για 31χρονη στη Θεσσαλονίκη – Της ξήλωσε τις πινακίδες από το αυτοκίνητό της, την απείλησε και όρμησε να τη φιλήσει
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Τσατραφύλλιας: Χιόνια και κρύο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Υψηλές θερμοκρασίες και βροχές αυτή την εβδομάδα
25 Φεβρουαρίου, 2025
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής ούτε επιβεβαιώνει ούτε αποκλείει εγκληματική ενέργεια»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Δίκη Καργιώτη: Ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Tέλος στις φωτοτυπίες, ταυτοποίηση μέσω gov.gr – Τι είπε για Προσωπικό Αριθμό, πατίνια και MyStreet
25 Φεβρουαρίου, 2025