ΟΑΣΘ: Αγωγή και «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Καράογλου-Παππά

Αγωγή σε βάρος του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου κατέθεσαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης.

Η αξίωση για συνολική χρηματική αποζημίωσή τους, ύψους 120.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι κ. Καράογλου, «απέφυγε να ανακαλέσει ως αναληθείς και συκοφαντικές τις δηλώσεις που είχε κάνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής”, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό”».

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, «αρχικά στον κ. Καράογλου, εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία, με την οποία του ζητήθηκε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη δήλωση, ωστόσο, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά επιχείρησε με έγγραφη απάντησή του να ισχυρισθεί ότι οι δηλώσεις του αποτελούν “διδάγματα κοινής πείρας”, εμμένοντας ουσιαστικά σε όλες τις συκοφαντικές και προσβλητικές θέσεις του».

«Ο καθένας μας προσβλήθηκε βάναυσα στην προσωπικότητά του και δη στην τιμή, στην επαγγελματική πίστη, στο κύρος του στον πολιτικό χώρο και την κοινωνία, στην ηθική υπόληψη και αξιοπρέπεια, από τον εναγόμενο», αναφέρεται στην αγωγή, ενώ ζητείται από το δικαστήριο να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και να διαταχθεί η προσωπική κράτηση του εναγόμενου, διάρκειας δώδεκα μηνών, ως μέσο εκτέλεσής της.

Τι απάντησε ο κ. Καράογλου

Μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο και όχι από τη νόμιμη επίδοσή της, δηλώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ότι πληροφορήθηκε την άσκηση αγωγής αποζημίωσης από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά και από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Σάββα Παναγιωτίδη, σχετικά με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

«Ο κ. Παππάς αδιαφορεί για την καθημερινή ταλαιπωρία μετακίνησης των συμπολιτών μας τους τελευταίους μήνες και την πραγματική, οικονομική και λειτουργική κατάσταση του ΟΑΣΘ, παριστάνοντας το θύμα από τις δηλώσεις μου, που το περιεχόμενό τους αποτελεί την εξωτερίκευση της φωνής των συμπολιτών μας, σε ένα ζήτημα μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος σε μια μητροπολιτική περιφέρεια όπως η Θεσσαλονίκη, προσδίδοντας χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης μαζί μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου.

Σημειώνει, δε, πως για τις επίμαχες δηλώσεις του, στις 14 Ιουλίου 2019, παρείχε διευκρινίσεις μέσω απάντησής του σε εξώδικο διαμαρτυρία του κ.Παππά, που προηγήθηκε της άσκησης αγωγής.

«Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του, ούτε και τις επιλογές του, για αυτό δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτές. Άλλωστε, νωρίτερα από εμένα και τις δηλώσεις μου η κοινωνία μας αξιολόγησε την επίδοσή του. Τον καλώ να χρησιμοποιήσει ένα αστικό λεωφορείο μία μόνον ημέρα σε ώρα αιχμής σε οποιαδήποτε διαδρομή και να αφουγκραστεί τα σχόλια των συμπολιτών μας», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Καράογλου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025