«Οχι» άσκοπες μετακινήσεις ενόψει της νέας κακοκαιρίας – Και την Παρασκευή κλειστά σχολεία σε κάποιες περιοχές της Αττικής

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων απευθύνει με sms προς κατοίκους του νομού Αττικής η Πολιτική Προστασία λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», που χτυπάει από το πρωί τη χώρα. Στην Αττική χιονίζει στα βόρεια προάστια ενώ προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η Νέα Οδός ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Νέα οδός παρακαλεί τους οδηγούς για τα παρακάτω:

-Να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων.

-Αν χρειαστεί να μετακινηθούν να έχουν τοποθετήσει στο όχημα τους αντιολισθητικές αλυσίδες

-Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, λόγω σφοδρότητας των φαινομένων, η ορατότητα είναι περιορισμένη

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζουμε ότι:

· Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

· Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.

· Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων απευθύνει με sms προς κατοίκους του νομού Αττικής η Πολιτική Προστασία λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Η σύσταση αφορά όσους διαμένουν σε βόρεια και ανατολική Αττική, στην περιοχή των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία συστήνει τη  χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς, όπως επισημαίνεται, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Και την Παρασκευή κλειστά σχολεία σε κάποιες περιοχές της Αττικής

Κλειστά σχολεία και αύριο στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Την ενημέρωση για τα κλειστά σχολεία αύριο λόγω του χιονιά έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά στη Βορειοανατολική Αττική.

«Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι.

«Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», συμπλήρωσε.

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι Δήμοι, διευκρίνισε.

Κλειστά σχολεία στην Αττική σήμερα λόγω του χιονιά -Σε ποιες περιοχές

Κλειστά θα είναι σήμερα πολλά σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και του χιονιά. Έπειτα από σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, υπό τον Γιώργο Πατούλη, με δημάρχους της Αττικής, για να αξιολογήσουν την κατάσταση, αποφασίστηκε για σήμερα η διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Οι περιοχές στις οποίες θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία αναμένεται να ανακοινωθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τους οικείους δήμους.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν σήμερα διά ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.