«Όχι» ΕΟΠΥΥ στην 8χρονη Αλεξία για θεραπεία στο εξωτερικό – Η απάντηση Κικίλια

ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα να μεταφερθεί στο εξωτερικό η 8χρονη Αλεξία, που είχε δεχθεί «αδέσποτη σφαίρα» στο κεφάλι. Οι γονείς της 8χρονης ζητούσαν να μεταφερθεί το παιδί τους στο Αμβούργο, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά, με κόστος 90.000 ευρώ για πεντέμιση μήνες.

Στο μεταξύ, πάντως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε: «Θα καλύψουμε την αποκατάσταση της Αλεξίας στη χώρα μας».

«Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση έχει πρώτα από όλα «ανθρώπινο πρόσωπο», για όλα τα περιστατικά τα οποία έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει έναν επιστημονικό ρόλο. Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες απαρτίζουν το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και παίρνονται αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία στα πολλά περιστατικά τα οποία προκύπτουν, πάντα όμως με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Παίρνονται αποφάσεις με βάση, προφανώς πάντα, επιστημονικά στοιχεία και με γνώμονα την θεραπεία των ασθενών», δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην μικρή Αλεξία, που τραυματίστηκε ανήμερα το Πάσχα, από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, σε χωριό της Θήβας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού, σε κέντρο αποκατάστασης στην χώρα μας. Νομίζω ότι πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα επαναλαμβάνω με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και με γνώμονα την αποκατάσταση και την θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού».

«Εδώ είμαστε ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε και να αγκαλιάσουμε και να προσπαθήσουμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά τα οποία μπορεί να προκύπτουν, επαναλαμβάνω πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν», προσέθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «προφανώς πάντα ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και έχει δώσει εντολή για να υπάρχει και η δέουσα προσοχή, σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά μικρών παιδιών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μικρούλα θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης, στην Θεσσαλία, στο οποίο είχε νοσηλευθεί και η άτυχη Μυρτώ, μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Σε 45 λεπτά ενδεχόμενο τσουνάμι θα φτάσει στην Τουρκία» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται για τα έτη 2023 και 2024 πάνω από 110.000 δικαιούχοι – Ποιους αφορά η απόφαση της ΑΑΔΕ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παύλος Κοντογιαννίδης: «Στην ουσία οι άνδρες παραμένουμε να είμαστε αρσενικά σοβινιστικά γουρούνια»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Ρωσία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης»
12 Φεβρουαρίου, 2025