Óôïí Áñåéï ÐÜãï ïäçãÞèçêå ç 37 ÷ñïíç ÉñáíÞ ìçôÝñá ÓáñáñÝ Ê÷áíôåìß ç ïðïßá æçôåß íá áðïññéöèåß ôï áßôçìá ÝêäïóÞò ôçò óôï ÉñÜí, áðü ôï ïðïßï Ýöõãå ôï ðåñáóìÝíï êáëïêáßñé ìáæß ìå ôçí êüñç ôçò áöïý Ýðåóå èýìá óåîïõáëéêÞò êáêïðïßçóçò. Ôñßôç 15 Ïêôùâñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

«Όχι» στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ είπε ο Άρειος Πάγος – Ξέσπασε σε κλάματα

«Όχι» στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ είπε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Με μια ομόφωνη απόφαση το Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκανε δεκτό το αίτημα της 37χρονης να μην επιστρέψει στην πατρίδα της απ’ όπου διέφυγε, μαζί με την κόρη της, ως πρόσφυγας επειδή υπέστη ενδοοικογενειακή βία και κατηγορήθηκε για αντικυβερνητικές θέσεις.

Η 37χρονη άκουσε την απόφαση των δικαστών κλαίγοντας. «Σας ευχαριστώ», ψέλλισε.

Οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι η γυναίκα δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, ανατρέποντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης το οποίο είχε ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή της. Το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης της 37χρονης και την αποφυλάκιση της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία.

Η Σαραρέ ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας και ζήτησε προστασία. Μάλιστα, έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.