Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα Καλάβρυτα λόγω χιονιά (pics&vid)

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω χιονιά στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, αρκετοί οδηγοί δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματά τους.

Όμως, όπως προσέθεσε, άμεσα επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία απομάκρυναν το χιόνι από τον δρόμο και έπειτα από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Επίσης, όπως είπε ο Νίκος Γυφτάκης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένα τουριστικό λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια οι επιβάτες στην πόλη των Καλαβρύτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Tempo24.news:«Το συμβάν σημειώθηκε όταν χάλασε το σασμάν του λεωφορείου και ξέμεινε το όχημα στο δρόμο, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Ενημερωθήκαμε και άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αστυνομίας και άνδρες της Πυροσβεστικής και μετέφεραν τον κόσμο σε ασφαλές σημείο. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με τον κύριο Μιχαλόπουλο της Αστυνομίας, τον κύριο Γεωργακόπουλο της Πυροσβεστικής και τον κύριο Ρουμελιώτη προκειμένου να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα.»

https://www.facebook.com/KALAVRYTANEWS/videos/2727010024045403/