Οδηγός συνελήφθη με 380 κιλά κοκαΐνη στο αυτοκίνητό του

Οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε 380 κιλά κοκαΐνη συνελήφθη στη νοτιοδυτική Γαλλία κατά την άφιξή του από την Ισπανία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η επιτυχία της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών (OFAST) σημειώθηκε ύστερα από την κατάσχεση 850 κιλών κάνναβης από τις τελωνειακές αρχές, στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι άνδρες της OFAST που συμμετείχαν στην έρευνα υποψιάζονταν πως στο «ύποπτο» αυτοκίνητο θα εντόπιζαν κάνναβη, αλλά διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ήταν φορτωμένο με κοκαΐνη. Εκτιμούν πως τα ναρκωτικά προορίζονταν για τη βόρεια Γαλλία.

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, κοντά στα ισπανικά σύνορα, οι κατασχέσεις κοκαΐνης καταγράφουν σημαντική αύξηση από το 2023, ξεπερνώντας τα 400 κιλά ετησίως τα δύο προηγούμενα χρόνια, επισημαίνουν δικαστικές πηγές στο AFP. Οι πρώτες κατασχέσεις του 2025 έχουν ήδη υπερβεί κατά πολύ αυτό το επίπεδο, φτάνοντας τα 545 κιλά.

Στις 23 Ιανουαρίου, είχαν εντοπιστεί 165 κιλά κοκαΐνη σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο Α9 των Ανατολικών Πυρηναίων. Δύο Ιταλοί που επέβαιναν στο φορτηγό καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών.

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025