Oι 13 περιοχές που «φλερτάρουν» με ολικό lockdown

Την εύθραυστη πορεία της συνεχίζει η επιδημία στην Ελλάδα, με όλους τους δείκτες να συνεχίζουν να βρίσκονται στα… ύψη.

Για ακόμη ένα 24ωρο η χώρα μας κατέγραψε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων της COVID-19 αυξάνοντας την ανησυχία για την επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης και τη μείωση του ιικού φορτίου.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 27 νεκρούς και 1.400 κρούσματα κορονοϊού, ενώ αύξηση εντοπίστηκε και στον αριθμό των διασωληνωμένων, που πια φτάνουν τους 320, φέρνοντας ψυχρολουσία στους ειδικούς.

Η βρετανική μετάλλαξη απειλεί πλέον τη χώρα καθώς 269 στελέχη της εντοπίστηκαν στην επικράτεια κι άλλα οκτώ της νοτίου Αφρική, με τους λοιμωξιολόγους να εξετάζουν έντονα την διπλή χρήση μάσκας για την προστασία των πολιτών.

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο για το επιδημιολογικό προφίλ της Ελλάδας, είναι πως σήμερα στο χάρτη του ECDC η χώρα μας έφυγε από την ζώνη ασφαλείας και πολλές περιοχές όπως η Στερεά Ελλάδα και η Αχαΐα μπήκαν στην «κόκκινη ζώνη».

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση απαρίθμησε 13 επιβαρυμένες περιοχές, εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σταθερά ψηλά στον μολυσματικό χάρτη. Ετσι, σύμφωνα με όσα είπε επικαλούμενος τους επιδημιολόγους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθώς και το γνωστό καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε: Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσο, Βοιωτία, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Αργολίδα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κεφαλλονιά.