Οι «53» εναντίον Γιώργου Τσίπρα: Ρε τι τραβάμε με τα ξαδέρφια…

Έντονη αντίδραση από την ομάδα των «53» προκάλεσαν οι αναφορά του του βουλευτή του κόμματος και ξαδέρφου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Τσίπρα αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου στο επόμενο Συνέδριο.

Ο βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση θα ήταν ένα πολιτικό γεγονός από μόνο του «επιβεβαιώνοντας την απήχηση του Αλέξη Τσίπρα στον λαό και φέρνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κοντά μας».

Οι συγκεκριμένες απόψεις έφεραν αντιδράσεις εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πάνο Λάμπρου από του «53» να αναρτά στον προσωπικό λογαρισμό του στο Facebook την φράση: «Ρε τι τραβάμε με τα ξαδέλφια… (και δεν εννοώ τα δικά μου)»

Πάντως, και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗ TV ξεκαθάρισε ότι η εκλογή του Προέδου σε αυτή τη φάση θα γίνει από το Συνέδριο, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει στο μοντέλο που «εφαρμόστηκε από τον Γ. Παπανδρέου και ακολούθησε μετά και η ΝΔ στην εκλογή Σαμαρά και αργότερα στην εκλογή Μητσοτάκη».