Αναχώρηση του κονβόι των αγροτών με τρακτέρ από την Αθήνα που συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα – Αποφασίζουν σήμερα για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο και την διανυκτέρευση με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα οι αγρότες κατευθύνονται και πάλι προς τα μπλόκα. Σήμερα Πέμπτη (22.02.2024) αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά τα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν τη συνέχεια.

Στις γενικές συνελεύσεις θα ληφθούν οι αποφάσεις και για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Λίγο μετά τις 11 τα τρακτέρ που είχαν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από τη Βουλή έφυγαν με τους Αθηναίους να τους χειροκροτούν. Σε δηλώσεις τους στην κάμερα του ERTNEWS οι αγρότες ανέφεραν χαρακτηριστικά «Ήρθαμε δώσαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση, κάναμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, αναδείξαμε το θέμα το δικό μας, αλλά αναδείξαμε και το θέμα όλου του ελληνικού λαού για την ακρίβεια».

Σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής, οι αγρότες χτυπούσαν τις κόρνες των τρακτέρ τους με τους οδηγούς γύρω τους, να ανταποδίδουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν περίπου 6.000 αγρότες. Το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Ρίζος Μαρούδας ανέφερε ό,τι «Χάρη σε αυτόν τον αγώνα αποσπάσαμε κάποιες κατακτήσεις, δεν μας ικανοποιούν το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν θα υπήρχαν αν δεν γινόταν αυτός ο αγώνας τεσσάρων εβδομάδων στα μπλόκα».