Οι ανασφάλιστοι ασθενείς θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση

Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Κάτι ανάλογο «ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ζάκυνθος: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου – Οι γρίφοι και το ύποπτο αυτοκίνητο
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μπαλάσκας για Βασίλη Καλογήρου: «Δεν επέδειξε προβληματικό χαρακτήρα και δεν προκύπτει από καμία κατάθεση που δόθηκε»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή 68χρονος προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε 12χρονη αθλήτριά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στο Αιγάλεω: Στο νοσοκομείο και σε σοβαρή κατάσταση ένας νεαρός μετά από ανατροπή κλεμμένης μοτοσικλέτας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άλιμος: Αγοράκι 3 ετών βρέθηκε να τρέχει ξυπόλητο μέσα στο κρύο
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Ο πάπας Φραγκίσκος ξύπνησε και δεν πονάει, η θεραπεία συνεχίζεται»: Νέα ενημέρωση από το Βατικανό
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γιώργος Λιάγκας για Αλέξη Κούγια: «Γνωρίζαμε ότι έχει επιδεινωθεί πολύ η κατάσταση της υγείας του και μάλιστα απότομα»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αντιδημαρχος Καθημερινότητας Σύρου: «Μου ζήτησαν να μαζέψω νεκρή γάτα και να την πάω για καύση»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Για πρώτη φορά επιβολή προστίμου στους χρήστες πειρατικού οπτικοακουστικού περιεχομένου
24 Φεβρουαρίου, 2025