Οι Αρχές ψάχνουν πώς οι Τούρκοι έριξαν τη μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δολιοφθορά στην τεράστια ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο του ακριτικού Καστελόριζου, όπου άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά, αναζητούν οι αρχές της χώρας μας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως η δολιοφθορά πραγματοποιήθηκε από ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών στην ειδικότητα, που κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου μετέφερε με drone, από τα παράλια του Κας προς το Καστελόριζο, 100 κιλά κόκκινης μπογιάς την οποία έριξαν πάνω στην ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με το Karar TV, η ενέργεια πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στο κάψιμο της τουρκική σημαίας από Έλληνες διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την πρόσφατη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Την ίδια ώρα όμως οι ελληνικές αρχές δεν είναι ακόμη πεπεισμένες ότι η μπογιά ρίχτηκε από drone και εξετάζουν όλες τις εκδοχές, μεταξύ αυτών και εκείνη που θέλει τους δολιοφθορείς να είχαν μεταβεί στο νησί και να πραγματοποίησαν την πράξη τους από το έδαφος.

Μάλιστα γίνεται λόγος για δύο ύποπτους αλλοδαπούς, που έφτασαν στο Καστελόριζο την Πέμπτη 24 του μηνός και αποχώρησαν με το πλοίο της γραμμής το Σάββατο, δηλαδή αμέσως μετά την πρόκληση με τη δολιοφθορά στη σημαία. Ήδη κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας που μετέβη από τη Ρόδο στο ακριτικό νησί, έχει ελέγξει όλες αφίξεις στο Καστελόριζο και τα ονόματα όσων διέμειναν σε ξενοδοχεία, ενώ ελέγχονται εξονυχιστικά και οι κάμερες σε επιχειρήσεις και οικίες μήπως βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

-Ad-