Οι δύο εκδοχές για το φονικό στο Κιλκίς

Σήμερα απολογούνται οι δύο ανήλικοι που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του κτηνοτρόφου μαζί με το 45χρονο θύμα, οι οποίο κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας. Αύριο απολογείται ο 38χρονος συνεργός του 45χρονου που έχασε τη ζωή του, αλλά και ο κτηνοτρόφος.

Δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές παρουσιάζονται από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του φονικού σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς, όπου ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος άρπαξε την καραμπίνα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου.

Η πλευρά των Γεωργιανών υποστηρίζει ότι ήθελε να επιτεθεί στον κτηνοτρόφο επειδή έμαθε πως ασέλγησε στον 15χρονο και στην αδερφή του και έτσι πήγαν «να ζητήσουν τα ρέστα». Η οικογένεια του κτηνοτρόφου, πάλι, μιλάει για ψέματα, λέγοντας πως ο δράστης του φονικού δεν ήξερε καν την οικογένεια των Γεωργιανών και πως στόχος τους ήταν η ληστεία. Λέει επίσης ότι ο 54χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε για εκφοβισμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας. Το θύμα και τρεις ακόμη, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα της μονάδας όπου βρισκόταν και κοιμόταν εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης της. Ο 54χρονος, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και μέσα στο σκοτάδι, άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 45χρονο.

Τόσο ο 54χρονος κτηνοτρόφος όσο και οι τρεις που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο του Κιλκίς και από εκεί στα δικαστήρια, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία και όπως μεταδίδει το Mega, ήταν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας όταν δύο άνδρες, ένας 45χρονος και ένας 38χρονος, μαζί με δύο ανηλίκους, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα της μονάδας όπου βρισκόταν και κοιμόταν εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης της.

Ο 54χρονος, που άκουσε τις φωνές και τον θόρυβο από την απόπειρα διάρρηξης, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και μέσα στο σκοτάδι, άνοιξε πυρ. Τα σκάγια βρήκαν τον 45χρονο, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Άμεσα, τον άνδρα που πυροβολήθηκε σήκωσαν οι υπόλοιποι που ήταν μαζί του, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο, με την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίζει τον 45χρονο, με καταγωγή από τη Γεωργία, νεκρό, και να συλλαμβάνει τον 38χρονο και τους δύο ανήλικους.

Οι συγγενείς του δράστη, που επίσης συνελήφθη, καταγγέλλουν ότι οι επίδοξοι διαρρήκτες, που κρατούσαν τσεκούρια και πυροσβεστήρες στα χέρια, ήθελαν να σκοτώσουν τον κτηνοτρόφο.

Η οικογένεια του 54χρονου υποστηρίζει πως ένας από τους τέσσερις δούλευε στο παρελθόν στην επιχείρηση του κτηνοτρόφου και είχε απομακρυνθεί επειδή, όπως ισχυρίζονται, τον είχε εντοπίσει να κλέβει.

Οι ληστές μέσω του δικηγόρου τους, ισχυρίστηκαν πως πήγαν στο μαντρί του κτηνοτρόφου γιατί είχαν μία πληροφορία ότι είχε ασελγήσει κατά ενός ανήλικου και της αδερφής του.