Οι εισαγγελείς αποσύρουν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή της Σακίρα

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια ερευνάται για μία ακόμη φορά για φερόμενη φοροδιαφυγή 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους για τα εισοδήματα του 2018, μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας. Η ίδια έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση.

Iσπανοί εισαγγελείς προχώρησαν στην απόρριψη της δεύτερης υπόθεσης φοροδιαφυγής της ποπ σταρ Σακίρα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του AP.

Τον Ιούλιο του 2023 οι εισαγγελικές αρχές άνοιξαν τη δεύτερη υπόθεση εναντίον της όμως τώρα υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία» για πιθανό φορολογικό αδίκημα. Αυτή τη στιγμή εναπόκειται στον ανακριτή να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την έρευνα και ενδεχομένως να προτείνει την εκδίκαση της υπόθεσης ή την απόρριψή της.

Τον περασμένο Νοέμβριο σε μία άλλη υπόθεση η Σακίρα προχώρησε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς προκειμένου να καταβάλει 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για τα έτη 2012-2014.

Μετά το διαζύγιο με τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ το 2022, έπειτα από δέκα χρόνια σχέσης, η σταρ μετακόμισε στο Μαϊάμι όπου και διαμένει με τα δυο της παιδιά.

«Εγκαταστάθηκα στη Βαρκελώνη για να δώσω μια σταθερότητα στα παιδιά μου. Το ίδιο επιδιώκουμε και τώρα, σε μια άλλη γωνιά του κόσμου, κοντά στην οικογένεια, τους φίλους και τη θάλασσα», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram, όταν ανακοίνωνε την φυγή της από την Βαρκελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ