Οι πρώτες αποφάσεις των Big-4 για διαιτησία και ΕΠΟ

Η συνάντηση των Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες.

Οι τέσσερις παράγοντες αποχώρησαν από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» χωρίς να κάνουν δηλώσεις λίγο μετά τις 18.00, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε κάποια σημεία υπήρξε σύγκλιση.

Κατά σειρά αποχώρησαν οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος, όχι όμως και ο Ιβάν Σαββίδης. Κανένας εκ των ισχυρών ανδρών των Big 4 δεν έκανε δηλώσεις, σύμφωνα με το sportdog.

Οι πληροφορίες λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση του ραντεβού έκαναν λόγο για σύγκλιση απόψεων σε κάποια ζητήματα, ενώ ο Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA) κατά την αποχώρησή του δήλωσε πως συμφώνησαν να υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές και να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ νωρίτερα.

«Περισσότεροι ξένοι διαιτητές – Ειπώθηκαν προσβλητικά πράγματα…»

Περισσότεροι ξένοι διαιτητές θα ορίζονται στα καθοριστικά παιχνίδια, όπως δήλωσε ο Χέρμπερτ Χούμπελ, μετά το τέλος της συνάντησης των Big 4, με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο FIFA/UEFA και πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης να αποκαλύπτει πως οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν νωρίτερα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χέρμπερτ Χούμπελ: “Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την οργάνωση και τη βοήθεια. Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν μια καλή συζήτηση. Ξέρετε, εγώ είμαι Αυστριακός και δεν έχω συνηθίσει τη νοοτροπία σας. Αν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούσαν με αυτό τον τρόπο θα ήταν προσβεβλημένοι για χρόνια. Πιθανότατα για δεκαετίες. Εδώ είναι διαφορετικά.

Το θετικό είναι ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν ήταν η τελευταία συνάντηση. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις σε συνεργασία με τον Υφυπουργό και θα κάνουμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξε κοινή συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν νωρίτερα, πιθανότατα τον Ιούλιο. Το άλλο που συζητήθηκε και θα γίνουν σχετικές ενέργειες από τη FIFA και την UEFA είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές για τα κρίσιμα ματς και τα πλέι οφ”.

Αυγενάκης: «Δεν λύθηκαν όλα, αλλά έγινε μια καλή αρχή»

Αρκετά ικανοποιημένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη συνάντηση που είχαν οι Big 4 με τους εκπροσώπους της FIFA/UEFA.

“Για 20 και πλέον χρόνια συζητιόταν το θέμα της ανανέωσης των αθλητικών ομοσπονδιών κάτι που έγινε πράξη από τη σημερινή κυβέρνηση. Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο, σύμπραξη σε ένα τραπέζι, των παραγόντων των εκπροσώπων των κορυφαίων ομάδων της χώρας κάτι το οποίο έγινε. Δεν έγινε όμως μόνο του. Έγινε με τη συνεργασία των κορυφαίων στελεχών της FIFA και της UEFA και τους ευχαριστώ για αυτό. Οι Έλληνες φίλαθλοι, όποια ομάδα και αν υποστηρίζουν, θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ένα ποδόσφαιρο με θέαμα, ποιο ποιοτικό. Θέλουν γήπεδα γεμάτα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με συνέπεια και κυρίως με στόχο. Είμαι βέβαιος πως η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα. Έβαλε όμως μια σειρά και αύριο με την επικύρωση στην steering committee που είναι προγραμματισμένη στη ΓΓΑ, εφόσον φυσικά προηγηθεί η αναλυτική ενημέρωση όλων των μελών που συμμετέχουν και των εκπροσώπων όλων των ΠΑΕ που έχουν προσκληθεί, είμαι βέβαιος πως θα επικυρώσουν τα όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Εγώ θέλω να σας πω μονάχα πως έγινε μια καλή αρχή η δουλειά θα συνεχιστεί”, τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.