Οι «στόχοι» του Σταϊκούρα στο Eurogroup

Στο Ελσίνκι μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών μεταφέρει στις «βαλίτσες» του το αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής του ακριβότερου τμήματος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Παράλληλα, στη διάρκεια του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να περιγράψει στους ομολόγους του την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι, ο κ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών, θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με μια σειρά από Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί διαδοχικά με την πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης (SRB) Έλγκε Κόνιγκ, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, τον αντιπρόεδρο της EBRD Πιέρ Χέλμπορν και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, θα έχει κατ΄ιδίαν συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.