Οι Τούρκοι πυροβολούν για να έρθουν οι μετανάστες στην Ελλάδα (video)

Η απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει τους ελέγχους στα σύνορα της ήρθε μετά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχθηκαν τουρκικά στρατεύματα από δυνάμεις του Άσαντ και της Ρωσίας στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών.

Έχουν περάσει λίγες μόνο ώρες και ήδη στην τουρκική πλευρά των συνόρων στις Καστανιές του Έβρου, όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή ΜΜΕ, έχουν αρχίσει να στοιβάζονται κατά εκατοντάδες άνθρωποι που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 οι ελληνικές Αχρές έχουν προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις μεταναστών, ενώ οι Τούρκοι με πυροβολισμούς τους φοβίζουν προκειμένου να προσσεγγίσσουν τα ελληνικά σύνορα και στη συνέχεια να περάσουν στη χώρα μας:

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος. Στον Έβρο έχει μεταβεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Αρχηγός των ένοπλων Δυνάμεων Α/Σ Κωνσταντίνος Φλώρος.