Οικονόμου: Έχουμε θέσει σε εφαρμογή συνεκτικό σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από το περασμένο φθινόπωρο

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στην Ευρώπη που στο δημόσιο λόγο και για χάρη των μικροπολιτικών του σκοπιμοτήτων, αρνείται το αυτονόητο: ότι οι επάλληλες κρίσεις στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμιες και εισαγόμενες στην Ελλάδα, επιδεινούμενες έντονα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες αρνείται να το παραδεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι έτσι θα κάνει εύκολη αντιπολίτευση» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καλαμαριά.

Επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αγωνίζεται να δοθούν δομικές απαντήσεις στις κρίσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

«Επειδή είμαστε κυβέρνηση ευθύνης, προείδαμε την κρίση εγκαίρως και έχουμε θέσει σε εφαρμογή συνεκτικό σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από το περασμένο φθινόπωρο. Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν προσθέσαμε κανένα νέο φόρο αλλά συνεχίζουμε την μείωση φόρων σε μόνιμη βάση για όλους. Η κυβέρνηση με πράξεις προσπαθεί να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια τους πολίτες, με έμφαση σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, και τις επιχειρήσεις, φροντίζοντας παράλληλα να μην διαλύσει τα δημόσια οικονομικά» αναφέρει.

Επίσης ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν είναι λωτοφάγοι και θυμούνται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τις συνέπειες ενδεχόμενου δημοσιονομικού εκτροχιασμού κι ότι αυτοί που σήμερα πλειοδοτούν σε υποσχέσεις είναι εκείνοι που αύριο φωνάζουν στις πλατείες.

«Ο κ. Τσίπρας, για δύο λεπτά δημοσιότητας, εκστομίζει ψέματα και ασυναρτησίες, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν εφαρμόζονται πουθενά. Δεν λέει ούτε πόσο κοστίζουν οι υποσχέσεις του, ούτε από πού θα χρηματοδοτηθούν» τονίζει.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί τον κ. Τσίπρα, αντί να πολιτεύεται με όρους θεάματος, όπως σημειώνει, να απαντήσει αν θα ψηφίσει τα μέτρα 1,2 δισ., μέτρα με τα οποία η συνολική στήριξη προσεγγίζει τα 4 δις., που απευθύνονται σε 3,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025