Οικονόμου για Τέμπη: Με το έωλο επιχείρημα της συγκάλυψης η αντιπολίτευση επιχειρεί την πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας

Τι ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου για τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά από το δημοσίευμα του Βήματος για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πολιτικά εξωφρενική χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές και υποστήριξε ότι η στρατηγική της αντιπολίτευσης στοχεύει στην εργαλειοποίηση της τραγωδίας και την πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας.

Ο ίδιος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Η κίνηση του κ. Κασσελάκη είναι πολιτικά εξωφρενική, όχι μόνο γιατί απονομιμοποιεί μια νωπή λαϊκή εντολή, του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και γιατί θέτει ένα ζήτημα που αμφισβητεί ευθέως το μεγαλύτερο κεκτημένο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας από τη Μεταπολίτευση και μετά. Κανείς δεν διανοήθηκε να το αμφισβητήσει».

Εν συνεχεία είπε: «Πρόκειται για μια κίνηση, που σηματοδοτεί κλιμάκωση, με βάση ένα επιχείρημα έωλο και κίβδηλο για συγκάλυψη μια τεράστιας τραγωδίας. Με βάση αυτό το επιχείρημα, ξεδιπλώνεται μια στρατηγική από την αντιπολίτευση -είμαι ξεκάθαρος και βγάζω από την εξίσωση τους συγγενείς, στους οποίους οφείλουμε σεβασμό και να χαμηλώνουμε τα μάτια- με δύο στόχους: την εργαλειοποίηση της τραγωδίας και την πρόκληση μιας πολιτικής ανωμαλίας.

Είχαμε ένα πρωτοσέλιδο, τουλάχιστον αμφισβητούμενης αξιοπιστίας, που επαναλαμβάνει γνωστά περιστατικά.

Το μείζον είναι ότι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι πολίτες δεν είναι δικαστές. Οι δικαστές δεν είναι πολιτικοί. Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή το ιερό καθήκον να διασφαλίσει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της με τον σωστότερο τρόπο.

Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, έφτασε η ώρα της δικαστικής αποτίμησης μιας υπόθεσης, ήταν εντελώς διαφορετική από την πολιτική. Η Δικαιοσύνη ανεμπόδιστα κάνει τη δουλειά της σε πολλά επίπεδα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
id.gov.gr: Πότε λήγει η διορία για νέα ταυτότητα
26 Ιανουαρίου, 2025
Λάρισα: Νέα επεισόδια βίας μεταξύ ανηλίκων
26 Ιανουαρίου, 2025
Για δεύτερη φορά πατέρας ο Μύρωνας Στρατής
26 Ιανουαρίου, 2025
Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα
26 Ιανουαρίου, 2025
«Δεν έχουμε οξυγόνο»: Ηχηρό μήνυμα από τη Σύρο για τα Τέμπη
26 Ιανουαρίου, 2025
Σοκ στην Πάτρα: Βίασαν ομαδικά 16χρονη
26 Ιανουαρίου, 2025
Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: «Βούλιαξε η Ελλάδα» – Δείτε εικόνες
26 Ιανουαρίου, 2025
Τι αλλάζει σε φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ
26 Ιανουαρίου, 2025
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε στύλο
26 Ιανουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 32χρονος για κατοχή πέντε αρχαίων νομισμάτων
26 Ιανουαρίου, 2025