Οικονόμου για Τσίπρα: Πέρα από τα λόγια στο εξωτερικό καλό θα ήταν να υπερψηφίζει τα εξοπλιστικά προγράμματα

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεθοδικά, στρατηγικά και αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα και τις απειλές σε όλα τα διεθνή fora τα τελευταία χρόνια. Η καταγγελία του τρόπου που η Τουρκία πολιτεύεται στις πολιτικές ομάδες, που υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, είναι κάτι αναμφισβήτητα ωφέλιμο για τη χώρα μας. Άλλωστε η κυβέρνησή μας έχει υπερτονίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης αραγούς εσωτερικού μετώπου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πέρα από λόγια και δηλώσεις στο εξωτερικό, το πλέον εθνικά επωφελές θα ήταν να υπερψηφίζει ο κ. Τσίπρας τα εξοπλιστικά προγράμματα, που θωρακίζουν έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στις απειλές, και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν τη γεωστρατηγική μας ασφάλεια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Πράγα, ο οποίος ζήτησε ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Και, φυσικά, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας όσον αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό» τόνισε.