ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η 38χρονη ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΝ ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ. Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οκτώ χρόνια φυλακή στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι

Οκτώ χρόνια φυλάκιση, ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, για την 39χρονη, η οποία, τον Οκτώβριο του 2022, είχε προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στον πρώην σύζυγό της, χρησιμοποιώντας καυστικό υγρό.

Καίριο ρόλο στην επιμέτρηση της ποινής έπαιξε η ψήφος των ενόρκων οι οποίοι, αντίθετα με την εισαγγελική πρόταση και την ψήφο των τριών τακτικών Δικαστών, έκαναν δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το περιστατικό που είχε σημειωθεί σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου του Ηρακλείου, η 39χρονη είχε σπεύσει να εξαφανιστεί και παρέμεινε κρυπτόμενη για μεγάλο διάστημα έως ότου παραδοθεί στις Αρχές. Ως συνεργοί δικάζονταν μαζί της και ένας 46χρονος οδηγός ταξί και μια σπουδάστρια 20 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, τόσο για τη συνέργεια στην πράξη όσο και για την απόκρυψη στη συνέχεια της 39χρονης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, το θύμα της επίθεσης δεν παρέστη ως ενάγων, ούτε ζήτησε να εκπροσωπηθεί, έχοντας δηλώσει εγγράφως μέσω των δικηγόρων του, ότι οι αρχές του δεν του επιτρέπουν την αντιδικία με μια γυναίκα, την κρίση για την πράξη της οποίας αφήνει στην Δικαιοσύνη.