Διανομή του εκλογικού υλικού από τον δήμο Αθηναίων, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Όλα έτοιμα για τις ευρωεκλογές: Στήθηκε το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο για τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, ανοίγει τις πύλες του και το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Το κέντρο Τυπου θα λειτούργησε το Σάββατο και την Κυριακή από τις 09:00 το πρωί. Θα βρεθούν εκεί 150 δημοσιογράφοι, οι 50 από τους οποίους θα είναι από το εξωτερικό. Οι δημοσιογράφοι θα έχουν ενημέρωση από τη Singular Logic.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως επιθεώρησαν τους χώρους όπου έχει εγκατασταθεί ο εξοπλισμός για τους δημοσιογράφους.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την επιστολική ψήφο λένε μπράβο. Ειδικά στις ευρωεκλογές που υπάρχει ο κίνδυνος της αποχής, πρέπει όλοι να συμμετέχουν. Δεν υπάρχουν αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια ημέρα. Το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με τη συμμετοχή».

«Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι μπορούν να δουν πού ψηφίζουν. Στο “Μάθε που ψηφίζεις” μπορεί κανείς να πληροφορηθεί ακριβώς που ψηφίζει» είπε από πλευράς της η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή.