Όλα ή τίποτα για την Εθνική με τη Σλοβενία

Για πρώτη φορά ύστερα από καιρό η Εθνική ομάδα έχει έναν «τελικό» μπροστά της, με την έννοια του πολύ σημαντικού αγώνα, καθώς αύριο το βράδυ (18/11, 21:45) αντιμετωπίζει στη Ριζούπολη τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο της League C, στο Nations League.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που απέχει 2 βαθμούς από την πρωτοπόρο του γκρουπ Σλοβενία, το μοναδικό αποτέλεσμα που υφίσταται ως ενδεχόμενο είναι η νίκη, αν θέλει να εκπληρώσει το στόχο κατάληψης της πρώτης θέσης και κατ΄ επέκταση της ανόδου στη League B. Ένα «πρέπει» που σαφώς δημιουργεί πίεση στις τάξεις της ελληνικής ομάδας, η οποία καλείται να παίξει μόνο για ένα αποτέλεσμα.

«Είναι καλό που θα έχουμε πίεση, γιατί έχουμε πίεση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει πρώτους στον όμιλο. Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή», επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν΄τ Σιπ.

«Η Σλοβενία έχει την επιλογή και της ισοπαλίας, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Η δική μας εστίαση είναι μόνο στη νίκη και στο παιχνίδι μας, πώς θα επιτεθούμε, πώς θα αμυνθούμε για να νικήσουμε».

Για να συμπληρώσει ότι αυτό «δεν αλλάζει πολλά στον τρόπο που σκεφτόμαστε γιατί πάντα πάμε για τη νίκη. Υπάρχει πίεση, αλλά είναι καλή πίεση, την οποία γνωρίζουν οι παίκτες μας γιατί παίζουν σε καλές ομάδες που κυνηγούν στόχους».

Η πρώτη θέση θα σημάνει προαγωγή στη League B, με όσα αυτό συνεπάγεται για το πληγωμένο πρεστίζ της Εθνικής αλλά και την άνοδο στα rankings FIFA και UEFA, όπου υπήρξε μεγάλη υποχώρηση. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει μια τονωτική «ένεση» στην ψυχολογία καιτην αυτοπεποίθηση των διεθνών ενόψει του «πλάνου Κατάρ», καθώς σε μερικούς μήνες ξεκινούν οι προκριματικοί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ως προς το… παρελθόν των δύο αντίπαλων, αυτό είναι ευνοϊκό για την ελληνική ομάδα, που σε σύνολο έξι αγώνων μετρά τρεις νίκες κι άλλες τόσες ισοπαλίες, με τον αγώνα του πρώτου γύρου, στη Λιουμπλιάνα, να ολοκληρώνεται 0-0.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο 44χρονος Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ και Αλόνσο Φερνάντεθ. Ο Ντελ Θέρο Γκράντε έχει σφυρίξει τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού, με Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία, ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και Κράσνονταρ στο Φάληρο, αλλά και δύο της ΑΕΚ, Ντιναμό Κιέβου και Άγιαξ.

Αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα, δεν θα πρέπει να προξενήσει έκπληξη αν ο Φαν΄τ Σιπ ξεκινήσει με το σχήμα που επέλεξε την περασμένη Κυριακή στο Κισινάου. Αν όχι, οι αλλαγές θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στα χαφ (Κουρμπέλης αντί Μπουχαλάκη) και την επίθεση (Γιακουμάκης αντί Παυλίδη).

Εκτός σε σχέση με τις αρχικές κλήσεις έχουν τεθεί (λόγω κορονοϊού) οι Μπακάκης, Γιαννούλης, Μάνταλος, Σβάρνας, ενώ στην αποστολή προστέθηκε ο Χατζηγιοβάνης κι επανέρχεται ο Κουρμπέλης, που ήταν τιμωρημένος (με κάρτες) και δεν έπαιξε στο Κισινάου με τη Μολδαβία.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της αποστολής είναι οι, Μπάρκας, Βλαχοδήμος, Διούδης, Μιχαηλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Τζόλης, Ρότα, Μαυρίας, Λαμπρόπουλος, Πέλκας, Τζαβέλλας, Σιώπης, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπακασέτας, Κυριακόπουλος, Παυλίδης, Κουλούρης, Γιακουμάκης, Χατζηδιάκος, Λημνιός.

Η Σλοβενία θα ενισχυθεί τελικώς με τον τερματοφύλακα τής Ατλέτικο Μαδρίτης και αρχηγό της, Γιαν Όμπλακ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, οι Σλοβένοι θα ενισχυθούν με τον Γιόσιπ Ίλιτσιτς, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ύστερα από μια περίοδο φημολογούμενης κατάθλιψης.

-Ad-