«Όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση» – Ο Σταύρος Μπαλάσκας για τη σύλληψη του γνωστού δικηγόρου

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του βρίσκεται γνωστός δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και παραμένει υπό κράτηση.

Ο άνδρας φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα στη μύτη και τα χέρια και τραυματισμό στην γλώσσα.

O ποινικολόγος απολογείται σήμερα Δευτέρα.

«Όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση»

«Αυτήν την στιγμή περιμένουμε την ιατροδικαστική για να βγάλει το τελικό αποτέλεσμα. Η γυναίκα του πήγε στο ιδιωτικό νοσοκομείο και δήλωσε ότι έπεσε από τις σκάλες. Μόνη της πήγε, μετά πήγε και ο δικηγόρος, έχει γίνει ένα μπέρδεμα εκεί πέρα. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσεκτικοί στην προκειμένη περίπτωση διότι πολλοί ξέρουμε τι έγινε αλλά υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός στον κόσμο έξω, επειδή είναι πάρα πολύ γνωστό πρόσωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα:

«Η ουσία είναι ότι το ‘τσίμπησε’ η γυναίκα του το panic button και υπέγραψε και το πήρε. Αυτή η γυναίκα πήγε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και είπε έπεσα από την σκάλα. Ένας γιατρός που την εξέτασε όμως κατάλαβε, έκανε μια προσωπική συζήτηση μαζί της και του είπε. Αυτό που είπε, αυτός το είπε αμέσως στην Αστυνομία και η Αστυνομία πλέον αυτεπαγγέλτως επιλαμβάνεται σε τέτοιες υποθέσεις. Υπήρχε ένα σοκ και ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αμέσως όταν καταλάβανε για ποιον πρόκειται».

«Στην προκειμένη περίπτωση όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση με πάρα πολύ σοβαρά τραύματα σε αυτήν τη γυναίκα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», συμπληρώνει, επισημαίνοντας πως:

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε γι’ αυτόν».

«Εγώ το πάω ήπια γιατί έχω πει και δημοσίως ότι τον συμπαθώ, τον αγαπώ, είναι φίλος μου και μερικές φορές σε δικές μου υποθέσεις, άδικες, που μου γίναν από μερικούς από πάνω, να μην πω τα ονόματά τους, που έχουν και υπουργικούς θώκους, με βοήθησε», λέει ο Σταύρος Μπαλάσκας, υπογραμμίζοντας ότι:

«Ο κόσμος είναι το θέμα. Αυτήν την στιγμή αν του καταλογιστεί η πράξη, αν θα πάει για δικάσιμο, αν αποδειχτεί και μιλήσει η σύζυγος και δεν προφυλακιστεί, θα έχουμε άλλο θέμα με τον κόσμο».

«Είναι κακουργηματική πράξη»

Σχετικά με το περιστατικό και αναφερόμενη στην καταγγελία του γιατρού στις Αρχές, η δημοσιογράφος του MEGA, Άννα Κανδύλη, επισημαίνει:

«Ο νόμος προβλέπει ότι οι επαγγελματίες όπως είναι οι γιατροί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οφείλουν να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά στις Αρχές, με τον νόμο να τους προστατεύει από διώξεις, μηνύσεις και μπορούν να μην εμφανιστούν καν στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι έφτασε μαζί στο ιδιωτικό θεραπευτήριο λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. Από την κατάθεση του γιατρού προκύπτει ότι η 37χρονη, με νεύμα τού απάντησε ότι τα τραύματα της τα προκάλεσε ο άνδρας που τη συνοδεύει. Στη συνέχεια όμως, και στην κατάθεση που έδωσε η ίδια και στην κατάθεση που έδωσε ο κατηγορούμενος, υποστήριξαν ότι ήταν πέσιμο από την σκάλα.

Τα ευρήματα του γιατρού ωστόσο δεν μπορούσαν να κολλήσουν με πτώση από σκάλα. Έτσι, ενημερώθηκαν οι Αρχές, πήγε η Αστυνομία στο νοσοκομείο και τον συνέλαβαν επί τόπου.

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ιατροδικαστική εξέταση στη δικογραφία αλλά ούτε και ιατρική βεβαίωση.

«Δεν υπάρχει ιατροδικαστική»

Στην έλλειψη ιατροδικαστικής έκθεσης στέκεται και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Η βία, από όπου και αν προέρχεται, προφανώς είναι καταδικαστέα. Το ζήτημα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση καλό θα είναι αν δεν ξέρουμε τη δικογραφία, είναι περιορισμένη και η δυνατότητα κάποιος να μπορέσει να τοποθετηθεί. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει μια ιατροδικαστική, δεν υπάρχει μια ιατρική βεβαίωση για να έχουμε μια αντίληψη πραγματικά τι έχει γίνει».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Εάν έχει κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για προηγούμενες πράξεις θα πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει και ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, αν έχει γίνει δηλαδή ένας πρώτος βαθμός, ένας δεύτερος βαθμός».

Αυτό, καθώς από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο φερόμενος ως δράστης το 2017 είχε κατηγορηθεί για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα (σωματική βλάβη). Στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικαστεί, στο δευτεροβάθμιο όμως είχε απαλλαγεί.

«Στην προκειμένη περίπτωση και με βάση αυτά τα οποία υπάρχουν σχετικά με την έρευνα είναι ότι εδώ δεν έχουμε πλημμέλημα αλλά κακούργημα, μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, σήμερα έχει δικαίωμα να απολογηθεί κατευθείαν στην ανακρίτρια. Μπορεί και να μην πάρει κάποιος προθεσμία γιατί μην ξεχνάμε ότι έχουμε μια δικογραφία η οποία έχει λίγα στοιχεία. Οπότε ενδεχομένως να τρέξει πάρα πολύ γρήγορα η διαδικασία».

Σημειώνεται ότι, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περίπου πριν από δύο μήνες υπήρξε παρόμοιο περιστατικό με άλλον γνωστό δικηγόρο.

«Έχει ακουστεί, παρόλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί σε τίποτα», τόνισε ο κ. Παπαϊωαννίδης.