Όλα τα νέα μέτρα: Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας, πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εκκλησίες

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι ανοίγει και πότε, τι ισχύει με τα ωράρια απαγόρευσης κυκλοφορίας και λειτουργίας καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως μετά τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων έγιναν οι εισηγήσεις για να υπάρξει χαλάρωση μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς. Η αλλαγή στο ωράριο της επιτρεπόμενης κίνησης των πολιτών θα ξεκινήσει από το Σάββατο (20.03), ενώ το άνοιγμα των κομμωτηρίων θα γίνει από τη Δευτέρα (22.03). Αναλυτικά τι ανακοινώθηκε:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας ενιαία για όλη την επικράτεια, από τις 21:00 ως τις 05:00 από το Σάββατο 20 Μαρτίου
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρά πρωτόκολλα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου
  • Επαναλειτουργία Αρχαιολογικών Χώρων με υποχρεωτική μάσκα και μέχρι τρία άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειας, με χρήση του SMS 6 και με τα πόδια χωρίς τη χρήση οχήματος.
  • Επαναλειτουργία Δημόσιων Πάρκων μέχρι τρία άτομα, με υποχρεωτική μάσκα, με χρήση του SMS 6 και με τα πόδια χωρίς τη χρήση οχήματος.
  • Τέλεση λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό κάθε δήμο, με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και με όριο τους 20 πιστούς. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υποχρεωτικά τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της Μητρόπολης, για τις τρεις ακόλουθες γιορτές: Κυριακή Της Ορθοδοξίας, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Β’ Χαιρετισμοί
  • Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα, σε παραθαλάσσιους δήμους με τη χρήση του κωδικού 6.

Μαζικά δωρεάν rapid τεστ από τα φαρμακεία

Μαζικά δωρεάν rapid τεστ Covid 19 από τα φαρμακεία, ένα δωρεάν κάθε βδομάδα για κάθε πολίτη με το ΑΜΚΑ του, άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, επέκταση ωραρίου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες και επαναλειτουργία κομμωτηρίων, ήταν ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθείς ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία, πρόσθεσε.