Ολικό lockdown άμεσα – Οι δύο λόγοι που οδηγούν σε σκληρά μέτρα

Η κυβέρνηση ενημερώνεται από τους επιδημιολόγους για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα για λήψη νέων μέτρων ακόμα και πριν το τέλος της εβδομάδας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, η εικόνα της Αττικής είναι παρόμοια με αυτήν που παρουσίαζε η Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, όπου είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα.

Γι΄αυτό το λόγο, οι κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν πως το σύστημα «ακορντεόν» στους περιορισμούς θα εφαρμοστεί άμεσα. «Εφόσον χρειαστεί να κλείσει, θα κλείσει άμεσα και προληπτικά» συμπληρώνουν, τονίζοντας πως αναμένεται να εφαρμοστεί αυτό το σύστημα μέχρι να προχωρήσουν σημαντικά οι εμβολιασμοί.

Την ίδια ώρα, στάση αναμονής κρατά η κυβέρνηση για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, αναμένοντας τα νεότερα δεδομένα των ειδικών.

Ολικό lockdown άμεσα – Οι δύο λόγοι

Τρίτο κύμα και μεταλλάξεις οδηγούν σε ολικό lockdown…

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας λόγω της αύξησης των “κόκκινων” περιοχών αλλά και των μεταλλάξεων που έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, με τον κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας να είναι πλέον ορατό, δεν αποκλείεται η επιβολή ενός ολικού lockdown στη χώρα μας.

Ανησυχία προκάλεσε και ο εντοπισμός ενός κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Πρόκεται για διάκονο ναού της πόλης, ο οποίος είχε αποθεραπευτεί από κορονοϊό πριν από δύο μόλις μήνες. Είναι ίσως η πιο ανησυχητική από τις μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού καθώς δεν καλύπτεται πλήρως από το εμβόλιο και έχει ως συνέπεια την επαναμόλυνση όσων έχουν κάνει φυσική ανοσία. Η νότιοαφρικάνικη μετάλλαξη του ιού είναι κατά 50% πιο μεταδοτική. Δεν έχει όμως μεγαλύτερη παθογόνο δράση.