Lockdown: Τι αλλάζει στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αυστηρότερο lockdown σε όλη τη χώρα διάρκειας 15 ημερών, εισηγείται η υποεπιτροπή των ειδικών στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά την εκτίναξη των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και τις 2.353 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί συνέρχεται εκτάκτως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υποβάλλει τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι ειδικοί ζητούν το σκληρό lockdown να ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Τι αλλάζει στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όπως όλα δείχνουν για τα καλά στο τραπέζι της συζήτησης είναι η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 και η επέκταση του μέτρου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες.

Όπως εκτιμάται, μπορεί το μέτρο να εφαρμόστηκε, ωστόσο παρατηρήθηκε συνωστισμός όλες τις υπόλοιπες ώρες, σε σούπερ μάρκετ, πάρκα και παραλίες, ενώ φαίνεται πως συνδέεται και με τις κρυφές συναθροίσεις με πολίτες να χρησιμοποιούν τον κωδικό 4 στα SMS στο 13033.

-Ad-