epa06960375 A Greek flag waves over the Academy building in central Athens, Greece, 20 August 2018. Greece concludes the adjustment program on August 20. Greece has successfully concluded a three year European Stability Mechanism (ESM) stability support programme, EU Commissioner Moscovici said. EPA/SIMELA PANTZARTZI

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Θεσμών: «Παραγωγικές οι συζητήσεις»

Παραγωγικές συζητήσεις για την κατάσταση, την πρόοδο, τις βασικές προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία» πραγματοποίησε η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 5ης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης.

«Ο στενός διάλογος σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί, και σε τακτική βάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου για την πέμπτη μεταπρογραμματική αποστολή στην Ελλάδα. Μέλη του ΔΝΤ συμμετείχαν στο πλαίσιο της παρακολούθησης μετά το πρόγραμμα. Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχαν στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. Η αποστολή προετοιμάστηκε με τεχνικές συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών συζήτησαν επίσης τις προτεραιότητες πολιτικής. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αξιολόγηση της εφαρμογής των ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων για τα τέλη του 2019 που προβλέπονται στο ανακοινωθέν του Eurogroup του Ιουνίου 2018 καθώς και στη γενική δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ.

Η πέμπτη ενισχυμένη έκθεση εποπτείας θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα.

-Ad-