Ολομέτωπη ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση κρύβεται και από την PEGA

Εφόσον το παράνομο λογισμικό Predator είναι σε λειτουργία και κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους, αυτό συνιστά πρωτοφανή εκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία. Αυτό πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σχολιάζοντας τη διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να μην απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του για τις υποκλοπές και τη λειτουργία του spyware στη χώρα μας τονίζει πως αυτό συνιστά όχι μόνο ατόπημα αλλά και επιβεβαίωση της ενοχής του.

“Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η μεγάλη σκιά πάνω από τα πολιτικά πράγματα της χώρας και ο Μητσοτάκης να επικαλείται το απόρρητο και να μην έρχεται ν’ απαντήσει” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Κόκκινο τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός φυγομαχεί και επιβεβαιώνει τις κατηγορίες.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως οι μόνοι που αρνήθηκαν ή απέφυγαν να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος. Δηλαδή οι ίδιοι που προστατεύθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία για να μην καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή. “Οι ίδιοι που έφεραν το Predator στην Ελλάδα και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα” τονίζει η Κουμουνδούρου. Από την προσοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διέλαθε και το άρθρο του Economist  σύμφωνα με το οποίο “η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με τους αξιωματούχους της PEGA εντείνει τις υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις”.

Η επιτροπή Pega του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και μάλιστα αύριο θα καταθέσει σε αυτήν κατόπιν επιστολής/αιτήματος της κ. Όλγας Γεροβασίλη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εξεταστική για τις υποκλοπές Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος όχι μόνο θα πει κατά τις πληροφορίες τί έχει συμβεί όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά θα παραδώσει στα μέλη της Επιτροπής και το πολυσέλιδο πόρισμα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Κόκκινο έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στα πρόσφατα δημοσιεύματα των εφημερίδων Τα ΝΕΑ και το Βήμα στη βάση των οποίων κατέθεσε και την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Επανέλαβε πως το κρίσιμο ερώτημα που δεν είναι μόνο ηθικό και πολιτικό αλλά και υπαρξιακής σημασίας για το δημοκρατικό πολίτευμα, εάν θα πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη με το predator, να είναι σε λειτουργία και να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους. “Εάν αυτό συμβαίνει, πρόκειται για μία πρωτοφανή εκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία” σχολίασε. Σημείωσε δε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η μεγάλη σκιά πάνω από τα πολιτικά πράγματα της χώρας και ο Μητσοτάκης να επικαλείται το απόρρητο και να μην έρχεται να απαντήσει.

Έχει τη σημασία του το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι διαβάζοντας τις δύο εφημερίδες κατάλαβε ότι ήταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπό παρακολούθηση λόγω μίας ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης σε σχέση με το ποιες εταιρείες θα ωφεληθούν από ένα project  για τις ταυτότητες και επιπλέον κατάλαβε πως ο επιχειρηματίας και μεγάλος παράγοντας του ποδοσφαίρου τον οποίο επίσης άκουγε ο κ. Μητσοτάκης να συνομιλεί με τον κ. Χρυσοχοίδη ήταν ο κ. Μαρινάκης. “Ποιον εγώ καταλαβαίνω; Τον κ. Μαρινάκη καταλαβαίνω”. Όμως διερωτήθηκε και ποια είναι η στάση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη λέγοντας: “Παρακολουθούσες τον Ανδρουλάκη, παρακολουθούσες τον Σπίρτζη, παρακολουθούσες τον Χρυσοχοϊδη, ο Χρυσοχοϊδης κι αυτός πρέπει να βγει να πει δύο λόγια, τί γίνεται. Ο Σπίρτζης και ο Ανδρουλάκης έχουν πάει στον εισαγγελέα, ο Χρυσοχοίδης που θα πάει, στη Β’ Αθήνας να εκλεγεί; Το θύμα”;

Για τον Αλέξη Τσίπρα το κρίσιμο ερώτημα παραμένει εάν θα πάμε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και με το Predator να βρίσκεται σε λειτουργία και να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους.