Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάει για μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας

Οι φιναλίστ των κρίκων, όπως και όλων των υπόλοιπων αγωνισμάτων, θα αναδειχθούν έπειτα από την ολοκλήρωση του τελευταίου ομίλου, απόψε (27/7) στις 23:30.

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» έκανε πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο προκριματικό κι ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό.

Στους αγώνες που διεξάγονται στο «Μπερσί», ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 14,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,500), με μία εξαιρετική εκτέλεση του ίδιου προγράμματός που του είχε χαρίσει τον ευρωπαϊκό τίτλο τον περασμένο Μάιο στο Ρίμινι και το ασημένιο μετάλλιο στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αμβέρσα.

Η επίδοσή του τον φέρνει στην κορυφή της κατάταξης στους κρίκους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διεξαγωγή του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο 33χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα παραμείνει μέχρι τέλους στην προνομιούχο οκτάδα των φιναλίστ της επόμενης Κυριακής (04/08).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα περιμένει τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους επόμενους προκριματικούς της ημέρας:

Στον απογευματινό δεύτερο όμιλο (16:30 – 19:00) θα πάρουν μέρος ο Κινέζος κάτοχος του Ολυμπιακού και του Παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου και ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, Τζινγκιουάν Ζόου, καθώς επίσης ο έμπειρος εκπρόσωπος της διοργανώτριας Γαλλίας, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ. Στον βραδινό τρίτο όμιλο (21:00 – 23:30) θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος Άντεμ Ασίλ, νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 και στο Ευρωπαϊκό του 2023.