Ολυμπιακοί Παρίσι: Σπουδαία εμφάνιση της Εθνικής πόλο ανδρών – Νίκη επί της Ιταλίας και πρωτιά στον όμιλο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μία σπουδαία εμφάνιση στο φινάλε της φάσης των ομίλων, έσπασε το αήττητο σερί της γειτονικής χώρας κι έδειξε τα… δόντια του ενόψει της συνέχειας.

Μεγάλη νίκη με 9-8 επί της Ιταλίας πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην «αυλαία» της Α΄ φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού. Με κορυφαίους τον Στέλιο Αργυρόπουλο (τέσσερα γκολ) και τον Μάνο Ζερδεβά (14 αποκρούσεις), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε μίνιμουμ τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου, περιμένοντας πλέον ήττα της Κροατίας από τις ΗΠΑ (έστω και στα πέναλτι) για να πάρει την πρωτιά. Αν οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Τόκιο τερματίσουν στην κορυφή του γκρουπ, θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τη Σερβία, ενώ αν πάρουν τη δεύτερη θέση θα παίξουν με την Ουγγαρία.

Οπως συμβαίνει συνήθως στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, το παιχνίδι ήταν «κλειστό», με πολλά δυνατά μαρκαρίσμαστα και αποβολές. Η εθνική στο ξεκίνημα δεν είχε καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, αλλά βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, ενώ οι Ιταλοί εκμεταλλεύθηκαν καλύτερα τις κερδισμένες ποινές, αλλά δυσκολεύονταν να απειλήσουν στα ίσια. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μία εύθραυστη ισορροπία, με την ελληνική ομάδα να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη 6-5, χάρη σε τρία γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου.

Ο Μπρούνι με το τρίτο του προσωπικό τέρμα ισοφάρισε στις αρχές της τρίτης περιόδου και μετά οι επιθέσεις… σίγησαν. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδειχναν κουρασμένοι και χωρίς ιδέες, ο Νικόζια (που αντικατέστησε στον ημίχρονο τον Ντελ Λούνγκο) απέκρουσε πέναλτι του Αργυρόπουλου και αμέσως μετά οι «σετεμπέλο» κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Ντι Φούλβιο έστειλε τη μπάλα άουτ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε «άσφαιρο» σε ολόκληρο το οκτάλεπτο, αλλά η τελευταία περίοδος ξεκίνησε από το… μηδέν (6-6).

Χάρη σε πέναλτι που κέρδισε με τρομερή ενέργεια στα 2μ. ο Κάκαρης, ο Γενηδουνιάς «ξεκόλλησε» την εθνική μετά από περίπου δέκα λεπτά, αλλά ο Κοντέμι «απάντησε» άμεσα. Η «γαλανόλευκη» ξαναπήρε προβάδισμα με τον Αργυρόπουλο, ο Ιόκι Γκράτα ισοφάρισε, αλλά ο Φουντούλης αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω, 2΄53΄΄ πριν τη λήξη, για το 9-8. Από εκεί και πέρα η Ιταλία κέρδισε δύο αποβολές, αλλά μία φορά τα μπλοκ και μία φορά ο Ζερδεβάς προστάτευσαν το προβάδισμα. Στην τελευταία επίθεση βγήκε μπροστά και ο Νικόζια, αλλά ο Ζερδεβάς είπε «όχι» στον Ντι Φούλβιο, για να ακολουθήσει σουτ του Ιόκι Γκράτα στο δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζιανάτσα, Φοντέλι, Κοντέμι 3, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025