Ολυμπιακός – Athens Kallithea 1-1: Στους «8» οι Ερυθρόλευκοι

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πέρασε ο Ολυμπιακός όπου θα αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό ή Ατρόμητο.

Η Athens Kallithea προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Μανθάτη, ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε 4 δοκάρια, ισοφάρισε με τον Βέλντε.

Ο αγώνας άρχισε με τρόπο που δεν περίμενε κανείς στο Καραϊσκάκη, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Μανθάτης με σουτ, το οποίο κόντραρε στον Στάμενιτς για να αλλάξει πορεία η μπάλα, έκανε το 0-1. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αμέσως το σκορ με το οποίο είχαν ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι αλλά από εκεί και πέρα δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά πράγματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 8′ με την εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και το 0-1 παρέμεινε αλλά όχι για πολύ.

Στο 24′, μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Πορτογάλο, η μπάλα έφτασε στον Βέλντε και αυτός με σουτ, το οποίο βρήκε και σε αντίπαλο, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Και από εκεί και πέρα, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κυνήγησε και το δεύτερο γκολ και είχε τις ευκαιρίες για να το πετύχει.

Η μπάλα όμως, όπως φάνηκε, δεν ήθελε να πάει μέσα… Στο 29, λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Βέλντε έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Έσε πήρε την κεφαλιά αλλά… βρήκε δοκάρι κι αυτός, όπως και ο Ολιβέιρα στα πρώτα λεπτά.

Ακόμη μεγαλύτερη, πάντως, ήταν η ευκαιρία που ακολούθησε, στο 39′, με τον Μασούρα να αποφεύγει και τον τερματοφύλακα αλλά να μην καταφέρνει με… τριπλή προσπάθεια να βρει δίχτυα, σημαδεύοντας μάλιστα δύο φορές το δοκάρι!

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο οι προπονητές άρχισαν σιγά-σιγά τις αλλαγές, με τους φίλους του Ολυμπιακού να χειροκροτούν τον Ματιέ Βαλμπουενά όταν μπήκε στο παιχνίδι, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα τους.

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως ήταν λογικό, ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση αλλά δεν ανέβαζαν ρυθμό, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση. Η Athens Kallithea προσπαθούσε για το καλύτερο δυνατό αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι επιθετικά και με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος του παιχνιδιού η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντοή (70′ Ρέτσος), Αποστολόπουλος, Στάμενιτς, Έσε (70′ Γουίλιαν), Μασούρας (82′ Τσικίνιο), Ολιβέιρα, Βέλντε, Ελ Κααμπί (70′ Κωστούλας).

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Γκέλιος, Πασαλίδης (46′ Ντεμέτριους), Μότοκ, Μαρότα (82′ Λουκίνας), Μανθάτης, Εντιαγέ, Ντιμπά, Καινούργιος, Μερκάτι (59′ Ματίγια), Βασιλόγιαννης (59′ Βαλμπουενά), Ουλντρίκις (72′ Τζάνι).

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η απάντηση του Άκη Τσελέντη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μετά την παραίτησή του από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Στο νοσοκομείο τρεις 15χρονοι από ηλεκτρονικό τσιγάρο
11 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΔΕ σε κρατικό ιατροδικαστή που χρηματίζονταν – «Μού έφαγε 21.000 ευρώ και είμαι 3,5 χρόνια στη φυλακή»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 14χρονος βίασε τον 9χρονο ξάδελφό του – «Του έκλεινε το στόμα» λέει ο παππούς που τον έπιασε επ’ αυτοφώρω
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κλοπή από σπίτι όπου εργαζόταν – Αφαίρεσε κοσμήματα και ασημικά ύψους 8.000 ευρώ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε το πανάκι της Ίριδας – «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για την 4χρονη που την απήγαγε ο πατέρας της – Νέα ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στην Σαντορίνη: «Τίποτα το πρωτοφανές για την συχνότητα των δονήσεων» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
11 Φεβρουαρίου, 2025
Λάρισα: Το σχέδιο του μακελάρη – «Θα τον ξανακαλέσω χωρίς να πω ότι είναι πλαστές οι επιταγές»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Παράταση της ρύθμισης οφειλών έως και 60 δόσεις στον δήμο Αθηναίων
11 Φεβρουαρίου, 2025