Ολυμπιακός: Χαμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την πρόκριση στο Final 4

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Μπαρτσελόνα και έτσι πλέον βρίσκεται στο final 4 μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Εκατοντάδες οπαδοί των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να υποδεχθούν την αγαπημένη τους ομάδα, μετά τη νίκη στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και τη μυθική πρόκριση στο Final 4 της Euroleague για τρίτη σερί φορά και 13η στην Ιστορία του.

Tο πρωί της Πέμπτης 9/5, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βάφτηκε «κόκκινο» από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Κρατώντας καπνογόνα στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα για την ομάδα της καρδιάς τους, οι ερυθρόλευκοι οπαδοί αποθεώσαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του αλλά επίσης και τους προέδρους της κόκκινης ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν και με μειονέκτημα έδρας στα φετινά πλέι οφ, ως 5οι στην κανονική περίοδο, πέρασαν δύο φορές νικηφόρα από το «Παλάου Μπλαουγκράνα», στο Game 1 και στο Game 5, για να κάνουν το 3-2 απέναντι στη 4η της regular season και να γίνουν η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό, στη φετινή κορυφαία τετράδα της διοργάνωσης.

Δώδεκα χρόνια μετά το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης (2012) και δεκαπέντε χρόνια από το φάιναλ φορ του Βερολίνου (2009), όταν και τότε το ελληνικό μπάσκετ εκπροσωπήθηκε με δύο ελληνικές ομάδες στην καταληκτική φάση.