Ολυμπιακός – Πόλο γυναικών: Ήττα από τη Σαμπαντέλ στον τελικό του Champions League

Δυστυχώς η ομάδα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να πάρει για τέταρτη φορά το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία του στο πόλο γυναικών, τελικά όμως ανέβηκε στην κορυφή για 7η φορά η Σαμπαντέλ, η οποία επικράτησε με 16-10 στον τελικό του Champions League που έγινε στη Βαρκελώνη.

Οι Ερυθρόλευκες βασίζουν πολλά στην άμυνά τους, στον τελικό όμως αυτό δεν λειτούργησε και τελικά δεν αποφεύχθηκε η ήττα, χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει σε κάτι την εξαιρετική πορεία της ομάδας του Δημήτρη Κραβαρίτη.

Ο Ολυμπιακός ήταν πίσω με 2-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, από το δεύτερο κι έπειτα όμως άρχισαν τα προβλήματα στην άμυνα, με συνέπεια η Σαμπαντέλ να έχει συνεχώς το προβάδισμα και μάλιστα να το δευρύνει σταθερά.

Το 7-4 στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου έγινε 13-7 στη λήξη του τρίτου και από εκεί και πέρα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν υπήρχε γυρισμός, με την ελληνική ομάδα να χάνει τελικά με 16-10 και να αρκείται στη 2η θέση της Ευρώπης.

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3

Σαμπαντέλ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρσία Γκοδόι 2, Φόρκα 2, Μπεατρίζ Ορτίθ, Χουράδο, Γκονζάλες Λόπεζ 3, Καράσκο.

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 3, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο.