Ολυμπιακός: 3-0 την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη

Με τον Μασούρα να έχει δύο γκολ και μία ασίστ για τον Τικίνιο, ο Ολυμπιακός πάτησε με 3-0 τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και έκανε βήμα πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Αν ζητούσαν από τον Πέδρο Μαρτίνς πριν την έναρξη της αναμέτρησης να γράψει το… σενάριό της, θα ξεκινούσε με την εξής επιθυμία: Γκολ νωρίς. Αυτό που έγινε δηλαδή, αφού στο 6′ ο Μασούρας με πολύ ωραία πάσα βρήκε τον Τικίνιο, ο οποίος με πλασέ από κοντά έκανε το 0-1. Ιδανικό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι όμως γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν έπρεπε να χαλαρώσουν καθόλου, αφού οι Τούρκοι απείλησαν αμέσως και συγκεκριμένα στο 8′ με τον Βαλένσια.

Οι Πειραιώτες, έχοντας το προβάδισμα, άφησαν τη μπάλα στη Φενέρμπαχτσε, η οποία πάντως δυσκολευόταν να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες. Επειτα από τη φάση που προαναφέραμε με τον Βαλένσια στο 8′, ενδεικτικά, η επόμενη που καταγράφηκε για τους γηπεδούχους ήταν στο 27′ με τον ίδιο παίκτη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βατσλίκ. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός όταν έβγαινε μπροστά έβλεπε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να απειλήσει. Και το έκανε.

Ο Μπαγιντίρ, όμως, απέκρουσε το ωραίο σουτ του Μ. Καμαρά στην κίνηση στο 35′, μετά το γύρισμα του Μασούρα, ενώ στο 37′, σε μια φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές από την πλευρά των ερυθρόλευκων, η μπάλα έφυγε άουτ. Όπως έγινε και στο 45′ στο σουτ του Ρόσι εντός περιοχής, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους η Φενέρμπαχτσε πίεσε αρκετά, έκλεισε τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 56′, όταν ο Νόβακ βρήκε τον Πέλκα και αυτός έκανε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Και εκεί που οι Τούρκοι πίστευαν ότι θα φτάσουν στην ισοφάριση, οι ερυθρόλευκοι τούς τελείωσαν. Για την ακρίβεια, αυτό το έκανε ο Μασούρας, ο οποίος «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε έξι λεπτά!

Στο 62′ με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 0-2 και στο 68′ ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μπαγιντίρ σε προσπάθεια του Α. Καμαρά, γράφοντας το 0-3! Και με τους γηπεδούχους να έχουν… παραδοθεί και τους Τούρκους στην εξέδρα να τους αποδοκιμάζουν έντονα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το σκορ αλλά ο Μασούρας στο 83′ νικήθηκε από τον Μπαγιντίρ σε τετ α τετ.

Γεγονός, φυσικά, που δεν στενοχώρησε κανέναν στις τάξεις των ερυθρόλευκων, αφού πήραν τη νίκη που ήθελαν, έκαναν το 2×2 στον όμιλο του Europa League και συνεχίζουν προς τους «32».

Φενέρμπαχτσε: Μπαγιντίρ, Κιμ, Ζάλαϊ, Νόβακ, Οσαγί-Σάμουελ, Γιαντάς (75′ Μέγιερ), Λουίς Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Καντίογλου (84′ Σανλιτούρκ), Ρόσι (70′ Μπερίσα), Βαλένσια (75′ Μουχάμεντ), Πέλκας.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μπα (46′ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (89′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Α. Καμαρά, Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί), Ονιεκούρου (63′ Κουντέ).

-Ad-