Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1

Με δύο γκολ του Χασάν και ένα του Μπρούμα, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε και μαθηματικά το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Είχε φανεί από νωρίς. Οι Πειραιώτες είχαν πάρει προβάδισμα από τους διώκτες τους, μπήκαν στα πλέι οφ με πολύ μεγάλη διαφορά και συνεχώς την αύξαναν. Ουσιαστικά, δηλαδή, το πρωτάθλημα το είχαν κατακτήσει ήδη. Απέμενε το τυπικό της υπόθεσης, η μαθηματική επιβεβαίωση και ήρθε με τον καλύτερο τρόπο για αυτούς: Με νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου και μάλιστα με ανατροπή! Έτσι, στο λιμάνι πανηγυρίζουν για το 46ο πρωτάθλημά τους, έχοντας πλέον ως στόχο να κάνουν το νταμπλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, γνωρίζοντας ότι με νίκη θα ήταν πρωταθλητές, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ντέρμπι πιο δυνατά. Έτσι, απείλησαν στο 7′ με τον Σεμέδο, σκόραραν στο 10′ με τον Φορτούνη αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ και γενικά ήταν συνεχώς στην επίθεση. Οι πράσινοι, από την άλλη πλευρά, δυσκολεύονταν πολύ στο να κρατήσουν τη μπάλα και μοιραία ήταν σε θέση άμυνας.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν αυτή που προηγήθηκε. Στο 28′ ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή και ο Σεμέδο τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι να πάει στο VAR και στη συνέχεια να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ιταλός φορ έκανε το 0-1. Η κατάσταση στράβωσε κι άλλο για τον Ολυμπιακό λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 36′ αφού ο Μπα τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Χασάν, ο οποίος τελικά, όπως τόσες φορές φέτος, έδωσε τη λύση στην ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χολέμπας σέντραρε και ο Αιγύπτιος επιθετικός πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να πάει στα δίχτυα μετά τη λάθος αντίδραση του Διούδη (1-1). Οι Πειραιώτες έκλεισαν καλά το πρώτο μέρος και επίσης καλά μπήκαν και στο δεύτερο, πιέζοντας για το γκολ.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πίστεψαν ότι το πέτυχαν στο 60′ με τον Χασάν, σε μια φάση που ο Διούσης έχασε και πάλι τη μπάλα, αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε φάουλ και το 1-1 παρέμεινε. Τα πράγματα, όμως, γίνονταν όλο και πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, αφού στο 66′ ο Πούγγουρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του, η οποία τελικά λύγισε.

Στο 72′ ο Μπρούμα έκανε τη σέντρα, ο Διούδης δεν έκανε και την καλύτερη έξοδο και ο Χασάν με προβολή βρήκε ξανά δίχτυα και έγραψε το 2-1, το οποίο έγινε 3-1 στο 97′ από τον Μπρούμα στην αντεπίθεση και ενώ είχε βγει και ο Διούδης μπροστά για το κόρνερ του Παναθηναϊκού. Έτσι, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός είναι και πάλι, για 46η φορά, πρωταθλητής Ελλάδας, αφού πήγε στο +22 από τον Άρη που είναι στη 2η θέση!

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68′ Καμαρά), Φορτούνης (68′ Μπρούμα), Μασούρας (90′ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Βέλεθ, Μαουρίσιο (77′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (83′ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (79′ Αϊτόρ), Μακέντα (83′ Καρλίτος).