Ολυμπιακός: Τι ποινές προβλέπονται σε περίπτωση αποχώρησης από το πρωτάθλημα

Εν αναμονή αποφάσεων και εξελίξεων βρίσκονται όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού την επόμενη ημέρα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και των όσων ακολούθησαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέσω των πιο επίσημων χειλιών, εκείνων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις στο παιχνίδι της Λ. Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται κρίσιμα καθώς πρέπει να φανεί αν στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έχει προαναγγελθεί, έχουν… πέσει οι σφυγμοί ή αν η απόφαση για μετωπική σύγκρουση είναι ειλημμένη απόφαση στο μυαλό των διοικούντων τον Ολυμπιακό.

Πριν από την τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη ο επί σειρά ετών γενικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος είχε… ρίξει βόμβα κάνοντας λόγο για αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα! «Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου» είπε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος διοικητικός παράγοντας. Η συγκεκριμένη σκέψη σε συνδυασμό με τα όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις τους Ρέντη, κάνουν ξεκάθαρο πως στον Ολυμπιακό σκέφτονται πολύ σοβαρά ποια θα είναι η αντίδρασή τους μετρώντας κάθε κίνηση που έχουν μπροστά τους.

«Πλήγμα» στα ταμεία και όχι μόνο…
Για κάθε κίνηση, ακόμη και την πιο ακραία της αποχώρησης από το πρωτάθλημα θα πρέπει να «ζυγιστεί» καθώς πέρα από τα ενδεχόμενα οφέλη, υπάρχουν και συνέπειες τις οποίες ο σύλλογος θα αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί. Συνέπειες τόσο οικονομικές καθώς θα υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες και ρήτρες όσο και στο εμπορικό προφίλ της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι από την συμμετοχή του στο Europa League εξασφάλισε πάνω από 12 εκατομμύρια, ενώ πρόπερσι το αντίστοιχο ποσό από το Champions League ήταν μεγαλύτερο από 33 εκατομμύρια. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι μέσω του κυπέλλου. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, που προβλέπει το ενδεχόμενο να υπάρξει αποχώρηση κάποια ΠΑΕ από την Super League, τότε αυτομάτως υποβιβάζεται 2 κατηγορίες, ενώ παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ στον πρόεδρο και στον μεγαλομέτοχό της. Παράλληλα, όσοι κατέχουν ποσοστό, μεγαλύτερο του 10%, δεν θα μπορούν να μετέχουν στην νέα διοίκηση, ούτε αυτοί, ούτε οι συγγενείς τους, μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Στο αγωνιστικό σκέλος, τα ματς που θα έχουν δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ισχύουν κανονικά, όμως όσα ακολουθούν και δεν γίνουν, θα τα χάνει με 3-0.