Όμηροι της Χαμάς κατά Νετανιάχου: «Υποφέρουμε από την πολιτική και τη στρατιωτική σου αποτυχία»

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δημοσίευσε σήμερα το μεσημέρι βίντεο στο οποίο καταγράφονται τρεις Ισρηλινές γυναίκες που έχουν απαχθεί και βρίσκονται στη Γάζα που φαίνεται να εγκαλούν την κυβέρνηση Νετανιάχου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Στο βίντεο μία από τις ομήρους ακούγεται να λέει ότι κρατούνται αιχμάλωτες από τη Χαμάς εδώ και 23 ημέρες και κατηγορεί την ισραηλινή ηγεσία για το γεγονός ότι κανείς δεν κατάφερε να τους σώσει στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια, είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός προκειμένου να οργανωθεί η ανταλλαγή κρατουμένων.

«Είμαστε αιχμάλωτοι της Ηαμάς εδώ και 23 μέρες. Χθες έγινε συνέντευξη Τύπου για τις οικογένειες των κρατουμένων, και γνωρίζουμε ότι υποτίθεται ότι υπήρχε κατάπαυση του πυρός, και υποτίθεται ότι θα μας απελευθερώσετε. Έπρεπε να μας είχες απελευθερώσει όπως το υποσχέθηκες. Ωστόσο, υποφέρουμε από την πολιτική, την ασφάλεια και τη στρατιωτική σας αποτυχία, λόγω της “αποτυχίας” που προκαλέσατε στις 7 Οκτωβρίου. Δεν ήρθε κανείς κοντά μας. Κανείς εδώ δεν μας υπερασπίστηκε. Είμαστε αθώοι πολίτες, πολίτες που πληρώνουμε φόρους σε ένα κράτος. Ισραήλ μας σκοτώνεις. Θέλεις να μας σκοτώσεις όλους; Απελευθερώστε τώρα τους (σ.σ. Παλαιστίνιους) πολίτες και τους κρατούμενους. Ελευθερώστε μας. Απελευθερώστε μας όλους! Αφήστε μας να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας, τώρα!» φωνάζει η όμηρος, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.