Ομολόγησε ο σωφρονιστικός υπάλληλος – Τι είπε για τις «παραγγελίες» κρατουμένων

Ομολόγησε ότι παρέλαβε ναρκωτικά ο 56χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος.

Ο 56χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος εργάζεται στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στο κέντρο αποθήκευσης υλικού ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα φέρεται να υποστήριξε πως: «Παρέλαβα εν γνώση μου την ποσότητα των ναρκωτικών που βρήκατε πάνω μου την οποία μου έδωσε ο…. με σκοπό να την εισάγω στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών, χωρίς όμως να γνωρίζω τον παραλήπτη».

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος είναι πατέρας 2 παιδιών, γεννημένος στον Καναδά, το 2019 έχει συμπεριληφθεί σε δικογραφία με ακόμη 401 (!) άτομα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Η αποκάλυψη για τη δράση του Σωφρονιστικού ξεκίνησε μετά από μια ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στην υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων στις 19 Μαρτίου. Η φωνή στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου υποστήριξε πως:

«Ο Π. Α εισάγει ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, μέσα από την Κεντρική Αποθήκη Υλικού, κατόπιν «παραγγελιών» κρατούμενων…».

Έτσι άμεσα συστήθηκε επιχειρησιακή ομάδα και τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση ο κατηγορούμενος.

Πράγματι όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί λίγο πριν τα μεσάνυχτα εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή του Κορυδαλλού, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη με το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά, στάθμευσε προσωρινά με «αλάρμ» το όχημα, εξήλθε απ’ αυτό και τον προσέγγισε πεζός ο δεύτερος κατηγορούμενος, ιδιώτης, με τον οποίο άρχισαν να συνομιλούν.

Ο άνδρας έδωσε στον σωφρονιστικό ένα αντικείμενο μικρών διαστάσεων κι ακολούθως απομακρύνθηκε από το σημείο, ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος μπήκε στο όχημα του και κινήθηκε προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων του Κορυδαλλού.

Φτάνοντας, στάθμευσε ακριβώς έξω από την πύλη, στην οδό Νικηφορίδη κι εξερχόμενος κατευθύνθηκε πεζός προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Δεδομένης της ύποπτης συνάντησης, που είχε προηγηθεί και σε συνδυασμό με την καταγγελία, αποφασίστηκε η επέμβαση των αστυνομικών της Υπηρεσίας οι οποίοι τον ακινητοποίησαν άμεσα, προτού μπει στον Κορυδαλλό.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον σωφρονιστικό , μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε μία νάιλον διάφανη σακούλα που περιείχε δύο μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 6,7 γραμμαρίων περίπου και μια καρτέλα περιέχουσα οκτώ χάπια ηρεμιστικά, 12 παρόμοια χάπια εντοπίστηκαν και στο αυτοκίνητο του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 43 ετών, είναι γνώριμος των… σωφρονιστικών καθώς στο παρελθόν έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης και ήταν ένας από τους κρατούμενους που… δεν πέρασε απαρατήρητος. Είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά για διακίνηση ναρκωτικών.